Dropbox Business Blog Nederland — 10 Dropbox-afbeeldingen die je nog nooit hebt gezien

Je leest nu 10 Dropbox-afbeeldingen die je nog nooit hebt gezien
Delen 
11. mei 2017 — 4 minuten leestijd

10 Dropbox-afbeeldingen die je nog nooit hebt gezien

Sinds de oprichting in 2007 hebben we met trots gezien hoe de Dropbox-community zich heeft ontwikkeld en groeit en bloeit. Dropbox bestaat 10 jaar en om dit te vieren hebben we een serie blogs geschreven waarin we terugkijken op een fantastische en vaak ook verrassende tijd. Blik samen met ons terug, lees onze verhalen en kijk hoe de branche is veranderd.

Al vanaf het begin van Dropbox communiceren we met gebruikers door middel van afbeeldingen. Of we nu de lancering van een nieuw product aankondigen of een hardnekkige bug hebben opgelost, we weten dat iedereen graag nieuws hoort van een medemens en niet van een robot. Daarom is de visuele stijl van Dropbox persoonlijk en speels en zijn onze illustraties met de hand getekend.

Vaak maken we meerdere concepten en kiezen we vervolgens het perfecte ontwerp. Hier volgen de 10 favoriete afbeeldingen van het designteam die het niet gehaald hebben.

1. Woorden op basis van gegevens

Illustratie door Justin T.

"Ik vind 't erg mooi hoe dit concept is uitgewerkt, een afbeelding over hoe we gegevensanalyse gebruiken bij het schrijven van de UX. Uiteindelijk gingen we voor een wat minder digitale benadering en voor een meer speelse stijl. Maar ik hoop dit soort concepten wel ooit te gebruiken." Justin T.

2. Limiet bereikt

Illustratie door Justin T.

"We gebruiken niet zo vaak dieren met menselijke eigenschappen in onze illustraties, dus vond ik het erg leuk dit figuurtje te voorzien van een paar menselijke trekjes en dingen: een lach, een zonnebril en een kinderbadje. We hebben uiteindelijk gekozen voor een ander dier, maar ik vond dit eigenzinnige design wel iets hebben." Justin T.

3. Betalingsmethodes

Illustratie door Justin T.

"Het registratieproces is een mooi moment om een relatie op te bouwen met de gebruiker. Hier hebben we geprobeerd de betalingsmethodes op een conceptuele manier uit te beelden. We hebben gekozen voor een meer simpel concept, maar het was leuk om in de eerste fase een pogostick en vliegend tapijt te tekenen." Justin T.

4. Gevoel in plaats van functie

Illustratie door Fanny L.

"Deze illustratie was onderdeel van een speciale Dropbox-rondleiding die we uiteindelijk nooit hebben gelanceerd. Ik heb met veel plezier gewerkt aan deze speelse en vrolijke wereld die gericht is op gevoelens in plaats van functies. Ik wilde echt het gevoel van mobiliteit en vrijheid uitbeelden." Fanny L.

5. Schaalbaar, verbeelding, verhalen


Illustratie door Fanny L.

"Hier is nog een tekening die ik gemaakt heb voor dezelfde rondleiding. Het was interessant om een illustratie te maken die schaalbaarheid, verbeelding en het vertellen van verhalen op een emotionele manier zichtbaar maakt. Het was ook leuk om Dropbox-functies te verbeelden met elementen uit de natuur... bijvoorbeeld de 'synchroniserende bloem' en een landschapsfoto als achtergrond." Fanny L.

6. Magische mobiele functies

Illustratie door Fanny L.

"Er werden allemaal nieuwe functies voor mobiel gelanceerd en het eerste wat ik dacht was: 'Het is magisch!' Ik vond het leuk om mijn reactie tot leven te brengen, ook al hebben we uiteindelijk gekozen voor een meer functionele afbeelding." Fanny L.

7. Stickers voor Paper

Illustratie door Brandon L.

"Toen Dropbox Paper net was geïntroduceerd, hebben we simpele stickers met figuurtjes gebruikt als tijdelijke aanduidingen binnen het product. Toen we er nog eens goed over nadachten, hebben we een nieuwe set ontworpen die meer aansloot bij het productiviteitsconcept. De bovenstaande figuurtjes pasten niet echt bij dat concept dus hebben we ze eruit gelaten. Ik hoop ze ooit nog eens te kunnen gebruiken." Brandon L.

8. Verwijzingen naar popcultuur

Illustratie door Brandon L.

"Het was ontzettend leuk om verwijzingen naar popcultuur te gebruiken, zoals Jon Ying* dat deed in de begindagen van Dropbox. We wilden gebruikers met het ontwerp direct een emotionele band laten voelen met het product." Brandon L.

*Opmerking: Brandon heeft het over Jon Ying, hij was een van de eerste Dropbox-medewerkers en heeft veel van de eerste illustraties voor het bedrijf gemaakt.

9. Een kijkje in de Dropbox-cultuur

Illustratie door Brandon L.

"Ik heb een paar tekeningen gemaakt voor mijn collega's bij Dropbox over het typische Dropbox-taaltje. Voor 'één-op-één' heb ik bijvoorbeeld letterlijk twee enen op elkaar gestapeld. De letter 'N' heb ik in een 'sink' (Engels voor gootsteen) geplaatst om mensen of bestanden die 'in sync' zijn mee aan te duiden. En een lepel en een vork hebben een baby, een spork dus, om samenwerking te verbeelden." Brandon L.

10. De Dropbox-community

Illustratie door Brandon L.

"Deze ongebruikte schets was gemaakt voor de homepage van Dropbox.com. We wilden een narratieve aanpak en laten zien hoe mensen Dropbox gebruiken in hun werkomgeving. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een meer helder en educatief concept, maar ik vind dit ontwerp erg mooi vanwege de manier waarop het gemeenschapsgevoel tot uitdrukking wordt gebracht." Brandon L.

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.