Dropbox Business Blog Nederland — Al je werk op één plek met het DBX Platform

Je leest nu Al je werk op één plek met het DBX Platform
Delen 
20. september 2017 — 4 minuten leestijd

Al je werk op één plek met het DBX Platform

Door de komst van nieuwe productiviteitsverhogende tools zijn mensen anders gaan samenwerken, maar hierdoor gaat er wel tijd en een stukje transparantie verloren. Je hebt één plek nodig waar alles wordt opgeslagen, of je nu inhoud maakt, verspreidt of zoekt. Daarom hebben we het nieuwe DBX Platform ontwikkeld; dit fungeert als netwerk waarin teams en bedrijven van alle groottes worden samengebracht. Dankzij dit platform kunnen teams eenvoudiger samenwerken, zelfs wanneer het werk tools, applicaties, apparaten en besturingssystemen overschrijdt. De beveiliging wordt gewaarborgd door technologie die de standaard is voor de sector. Vandaag maken we een samengesteld pakket van API's en tools bekend en kondigen we tevens de integratie met Atlassian, Autodesk en Microsoft aan.

Een brug tussen contentsilo's
Ruim 75% van de teams maakt gebruik van het DBX Platform om een koppeling te maken met een of meerdere oplossingen van derden. Bij deze koppelingen ontstaat er een krachtige combinatie tussen onze kernfuncties, synchronisatie en samenwerking, en de kwaliteiten en schaal van geweldige partnerapplicaties. Om afzonderlijke gebruikers en teams nog meer integraties te bieden - naast de bestaande integraties met Adobe, DocuSign, Facebook, Google, Salesforce, Slack en nog duizenden meer - kun je Dropbox nu koppelen met drie nieuwe tools:

  • JIRA-software van Atlassian: De meest recente versie van je content openen, delen en hieraan samenwerken vanuit de populaire projectmanagementoplossing
  • AutoCAD van Autodesk: Projecten die zijn opgeslagen in Dropbox rechtstreeks vanuit de AutoCAD-desktopapplicatie openen (binnenkort beschikbaar)
  • Microsoft Outlook: Eenvoudig grote en kleine bestanden delen met onze add-in voor de toonaangevende desktope-mailclient (beschikbaar via ons programma voor vroege toegang)

Gebouwd op een betrouwbaar platform voor samenwerking aan content
Sinds de lancering van de eerste API in 2008 heeft Dropbox meer dan 500.000 ontwikkelaars in staat gesteld om koppelingen te maken met toonaangevende applicaties en tools. Dankzij het succes hiervan heeft het platform een schaal van meer dan 2 miljard API-oproepen bereikt en we zijn nog maar net begonnen. Om de mogelijkheden voor de ontwikkelaars verder te verbeteren, hebben we het afgelopen jaar het aantal API-eindpunten verviervoudigd. En we gaan nu een stap verder door nog eens drie API's algemeen beschikbaar te stellen om de bruikbaarheid en consistentie in Dropbox API v2 verder te verbeteren.

  • Met de nieuwe API Metadata kunnen ontwikkelaars metadatalabels en waarden op maat toekennen aan Dropbox-bestanden met behulp van applicaties van derden. Hierdoor kan informatie eenvoudiger worden doorzocht.
  • Met de nieuwe API File Requests kunnen ontwikkelaars de aanmaak van bestandsaanvragen automatiseren en verzoeken opnemen in andere workflows. Dit nieuwe eindpunt vormt een uitbreiding op de veel gebruikte Dropbox-functie waarmee gebruikers bestanden en afbeeldingen van anderen simpelweg via een link kunnen ophalen.
  • Met de API Paper kunnen ontwikkelaars Paper rechtstreeks in applicaties van derden integreren, inclusief de functionaliteit voor aanmaken en bewerken.

Dropbox gaat later dit jaar ook verbeteringen doorvoeren voor de UI en prestaties van onze drop-ins Chooser en Saver. Bovendien maken we eind 2017 ons ecosysteemteam twee keer zo groot met de werving van nieuw talent op het gebied van Engineering, Product, Developer Relations, Marketing en Business Development om ervoor te zorgen dat het momentum blijft groeien.

Oplossingen op maat voor bedrijven van alle groottes
We willen beter kunnen inspelen op de diverse behoeften van klanten en partners. Daarom hebben we nieuwe tools ontwikkeld om bedrijven op ieder niveau meer mogelijkheden te bieden, van kleine bedrijven die willen innoveren tot grote ondernemingen die end-to-endworkflows willen bouwen met API's op maat.

“Atlassian heeft een lange geschiedenis met Dropbox; eerst vond de integratie van Hipchat plaats en onlangs die met ons JIRA-projectmanagementplatform. “We zijn verheugd dat we hiermee de functies van Dropbox kunnen uitbreiden met de omvang van de Atlassian Marketplace en dat we onze klanten hiermee nog meer waarde kunnen bieden”, aldus Max Mancini, Head of Ecosystem bij Atlassian.

Met Dropbox Business kun je volledige workflows bouwen naast het DBX Platform, zodat iedereen binnen het team eenvoudig content kan aanmaken en samenwerken. Voor de ondersteuning bij de implementatie werken we samen met ICT-servicebedrijven, zoals DXC Technology, Wipro en andere die allemaal over vergaande expertise beschikken in het ontwikkelen van oplossingen op maat.

Ga voor meer informatie over de integratie van Dropbox met oplossingen van derden naar de pagina van het DBX Platform.

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.