Dropbox Business Blog Nederland — Breaking Barriers: Vluchtelingen aan een baan helpen met de cloud

Je leest nu Breaking Barriers: Vluchtelingen aan een baan helpen met de cloud
Delen 
26 oktober, 2017 — 4 minuten leestijd

Breaking Barriers: Vluchtelingen aan een baan helpen met de cloud

“Voordat we Dropbox hadden, mailden we alles als attachments. Dat resulteerde in een enorme hoeveelheid duplicaten en tijd voor het herschrijven van content. Ik verstuur tegenwoordig 75 procent minder emails!” – Matthew Powell, ceo van Breaking Barriers

De vluchtelingencrisis heeft een enorme schaal en is een wereldwijd issue. Vrijwel dagelijks zijn de mensen in het nieuws die huis en haard achterlaten door oorlog en armoede en op zoek gaan naar veiligheid. Sterkers nog, de UNHCR zegt dat wereldwijd zo’n 20 mensen per minuut onvrijwillig hun vertrouwde omgeving verlaten door conflicten of vervolging.

Alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar bereikte het aantal mensen dat in Europa asiel aanvroeg 164.500, waarmee duidelijk wordt dat Europa een belangrijke bestemming blijft voor vluchtelingen die hun leven graag opnieuw willen opbouwen.

Matthew Powell, ceo van Breaking Barriers – een organisatie die zich richt op het vinden van nuttig werk voor vluchtelingen – zegt dat het vinden van werk voor vluchtelingen cruciaal onderdeel is voor het bereiken van stabiliteit. “De vluchtelingencrisis is geen recent fenomeen. In Groot-Brittannië stijgt het aantal vluchtelingen gestaag sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Matthew. “Iedere vluchteling heeft recht op werk hier.”

Dit is de reden waarom Matthew Breaking Barriers begon. Hij legt uit dat vluchtelingen veelal een gebrek aan lokale werkervaring hebben, wat het vinden van een eerste baan in Engeland bemoeilijkt. Of ze weten niet of ze moeten solliciteren op de banen die ze willen. Breaking Barriers werkt samen met vluchtelingen om hun vaardigheden en kwalificaties in lijn te krijgen met relevante vacatures.

Matthew legt uit dat niet alleen zorgt voor een succesvolle integratie tussen vluchtelingen en de lokale gemeenschap, maar dat het ook een winst is voor organisaties. “De mensen die wij ondersteunen hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt. Om vluchteling te worden moet je met zekerheid kunnen aantonen dat je gevaar liep in je eigen land. Ze verdienen een tweede kans”, zegt hij. “We hebben een omvangrijke vluchtelingenbevolking. De meeste beschikken over een hoog onderwijsniveau, maar toch is de werkeloosheid onder vluchtelingen nog steeds groot, meer dan 50 procent. Het is logisch om ze te helpen bij het zoeken naar werk, zeker omdat we in Groot-Brittannië een nijpend tekort aan mensen en vaardigheden hebben.”

Breaking Barriers werd twee en een half jaar geleden opgericht en heeft nu 10 mensen in dienst die met zo’n 300 vluchtelingen per jaar werken. Achter hen staat een grote groep bedrijfspartners, zoals de Bank of America, Thomson Reuters en Mayor Brown, die vacatures aanbieden. Voor Matthew was een efficiënte infrastructuur cruciaal om een organisatie met zoveel verschillende onderdelen gladjes te laten verlopen.

“Daarom zijn we ruim een jaar geleden met Dropbox in zee gegaan”, vertelt hij. “Voor ons is eenvoudige toegang tot de gegevens van onze cliënten heel belangrijk, zo bleek remote toegang tot die gegevens zelfs van onschatbare waarde voor het team. Voordat we Dropbox gebruikten, verstuurden we alles via email. Dat resulteerde in een enorme hoeveelheid duplicaten en tijd voor het herschrijven van content. Ik verstuur tegenwoordig 75 procent minder emails!”

Voor Matthew gaat het allemaal om het creëren van een transparant bedrijf en het aanmoedigen van cross-team-leren. Iets dat volgens hem mogelijk is geworden doordat iedereen toegang heeft tot alle informatie, niet alleen de content die voor hun afdeling belangrijk is. “Ik wil dat mijn team inzicht heeft in ieder aspect van het bedrijf. Ik ben van mening dat dit helpt bij het begrijpen van elkaars rol, bovendien zien ze wat de rest aan het doen is”, legt hij uit.

Een belangrijk onderdeel van het werk van Breaking Barriers is het opbouwen van vertrouwen met hun cliënten, en door de gevoeligheid van de persoonlijke informatie van de vluchteling, is de manier van opslaan en gebruik van die informatie belangrijk, zegt Matthew. “We beschikken over zeer persoonlijke informatie. Van veel vluchtelingen voor wie wij werken, is de familie nog steeds in gevaar in het thuisland. Om vertrouwen te krijgen moeten ze het gevoel hebben dat de informatie die ze met ons delen, heel veilig is.”

Tot slot vroegen we Matthew welk advies hij heeft voor bedrijven die nog geen cloudtechnologie gebruiken. “Ga er voor 100 procent voor”, zegt hij. “Het maakt je werk efficiënter, het krijgt meer impact en is minder frusterend. Voor ons was het gebruik van de cloud het startpunt om andere technologieën te bekijken die onze organisatie nog gestroomlijnder maken.”

Om te lezen hoe andere liefdadigheidsorganisaties, zoals het International Refugee Assistance Project (IRAP) Dropbox Business gebruiken om vluchtelingen te ondersteunen, klik hier. Als je wilt samenwerken met Breaking Barriers, kun je contact met ze opnemen via Twitter, Facebook of via hun website.

Author: Matthew Powell, ceo van Breaking Barriers

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.