Dropbox Business Blog Nederland — De cloud helpt universiteiten hun doelen sneller bereiken

Je leest nu De cloud helpt universiteiten hun doelen sneller bereiken
Delen 
5. juni 2017 — 2 minuten leestijd

De cloud helpt universiteiten hun doelen sneller bereiken

“Ik geloof heilig in het verplaatsen van zoveel mogelijk naar de cloud. Waarom zou ik als IT-directeur een bepaalde dienst zelf verzorgen als iemand anders dat beter en goedkoper voor me kan doen?” Christine Sexton, voormalig IT-directeur aan de universiteit van Sheffield

Globalisering is niet meer wat het was; het is digitaal geworden. Zoals futurist Stefan Hyttfors dit jaar op het onderwijsevenement, UCISA17, uitlegde: “Wat er nu gaande is, nu we van dorpen evolueren in steden, is dat we één wereld zijn geworden met 7,5 miljard mensen die zijn aangesloten op dezelfde cloud zodat we kunnen samenwerken over oceanen en grenzen, op nieuwe manieren die we eerder niet voor mogelijk hadden gehouden.”

En, zoals we te weten kwamen tijdens de keynote-sessies, dit biedt grote kansen voor universiteiten. Volgens Christine Sexton, voormalig IT-directeur aan de universiteit van Sheffield geeft cloud-technologie universitaire docenten de tijd om zich toe te leggen op het werk waarvoor ze aangenomen zijn. “Het biedt ons de mogelijkheid om onze medewerkers te bewegen om de doelen van de universiteit te ondersteunen: doceren, leren en onderzoek, zonder dat we niet-kerntaken zoals e-mail hoeven ondersteunen.”

Ze is niet alleen in haar mening. Jon Faulkner, CIO aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine is het met haar eens: “Iedere keer dat we een nieuwe technologie bekijken, denken we cloud-first… geleidelijk stappen we af van datacenters in eigen huis en zetten we onze content in de cloud.”

Na hun keynote-sessie op USICA17 spraken we met Stefan, Christine en Jon om te praten over hoe globalisering universiteiten helpt om in cloud-first te denken en de rol die het speelt in de ondersteuning van docenten in hun onderwijsrol.

Bekijk onze video’s om meer te weten te komen over de belangrijkste thema’s dit jaar op UCISA17 en de rol van IT bij het helpen verbeteren van universitair onderzoek.

Meer Educatie

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.