Dropbox Business Blog Nederland — Cloudtechnologie: Tegemoetkoming voor de digital-first student

Je leest nu Cloudtechnologie: Tegemoetkoming voor de digital-first student
Delen 
20. april 2017 — 2 minuten leestijd

Cloudtechnologie: Tegemoetkoming voor de digital-first student

"Investeren in samenwerkingstools is heel belangrijk... we moeten investeren in tools die studenten de mogelijkheid bieden om hun eigen keus te maken, zegt Bobbi Kurshan, Executive Director bij Penn GSE.

Kan de onderwijsomgeving zich voldoende aanpassen of de ontwikkelingen bijhouden, nu studenten steeds vaker technologieoplossingen buiten het klaslokaal onderzoeken en gaan gebruiken? Lord Jim Knight, Hoofd Onderwijsadvies bij TES Global, vindt van niet. Goed onderwijs reflecteert de echte buitenwereld om het zo relevant te maken voor leerlingen, toch weerhouden we docenten ervan om dat te doen door de aard van het curriculum."

Maar waarom? We vroegen het Bobbi Kurshan, Executive Director bij Penn GSE, en Greg Hughes van The de Ferrers Academy op het BETT-evenement (British Educational Training and Technology) dit jaar. Volgens Greg schuiven steeds meer scholen op van de traditionele IT-architectuur naar een volledig cloud gebaseerde opslag.

Paul Grist, onderwijsadviseur bij Dropbox ziet dat als een stap in de juiste richting voor de onderwijssector, omdat samenwerkingstools docenten de mogelijkheid bieden om efficiënter les te geven en om studenten te laten leren op de manier die voor hen het prettigst is.

Om meer te weten te komen hoe digitale tools het leren in de klas kunnen verbeteren, kun je de video hieronder bekijken.

Meer Educatie

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.