Dropbox Business Blog Nederland — De cloud geeft kleine bedrijven concurrentievoordeel

Je leest nu De cloud geeft kleine bedrijven concurrentievoordeel
Delen 
12. juni 2017 — 3 minuten leestijd

De cloud geeft kleine bedrijven concurrentievoordeel

“Wendbaarheid is de sleutel tot bedrijfsgroei. Met de juiste middelen – en de juiste toepassing – kunnen kleine bedrijven echt een concurrentievoordeel behalen over gevestigde, logge, grotere bedrijven,” aldus Maaike Doyer, CFO bij Business Models Inc

Dropbox helpt bedrijven opnieuw te bedenken hoe zij de dingen zouden kunnen doen; dat hoort bij onze bedrijfscultuur. Wij geven mensen een platform om te innoveren, productiviteit te verhogen en hun bedrijf sneller te laten groeien. Iedere keer dat we dit in de praktijk ervaren is een heuglijk moment. Zoals het geval van Business Models Inc.

Internationaal ontwerp- en strategiebedrijf Business Model Inc is een klein Nederlands bedrijf dat voor een aantal hele grote klanten werkt. Ze zijn er trots op dat ze bedrijven een innovatieve manier bieden om hun zaken te plannen en hen helpen met het visueel ontwikkelen en uitvoeren van hun bedrijfsstrategie. Hun visuele aanpak voor een bedrijfsstrategie staat beschreven in het boek “Ontwerp betere business”.

Maar waarom zijn ze zo succesvol?

Als zakelijke entiteit zijn ze doordrongen van innovatie; ze leven het, ze moedigen het aan, ze koesteren het. Als hun CFO zei Maaike Doyer laatst in een interview met Dropbox dat zij “de cloud vanaf de eerste dag hebben omarmd, door met Dropbox ons bedrijf uit te bouwen”.

Dropbox is zelfs officieel onderdeel van hun bedrijfs-DNA. “Ons interne beleid schrijft voor dat bestanden niet buiten de Dropbox-omgeving bewaard mogen worden. Dat we zo stellig zijn over zoiets eenvoudigs, heeft er voor gezorgd dat het fundament van dit bedrijf te allen tijde veilig, beveiligd en geback-upt is. Daarnaast maakt Dropbox het voor ons veel makkelijker om uit te breiden en ons bedrijf sneller te laten groeien. We zijn in 2008 begonnen in een kantoor in Amsterdam, toen cloudtechnologie net begon te komen. We zijn opgericht met ‘digital’ als basisgedachte en zijn vanaf het begin verre gebleven van pen en papier.”

Met 35 mensen in kantoren in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Azië en Australië zegt Maaike dat het succes te danken is aan samenwerking, waar ter wereld het team zich ook bevindt: “Ik geef een voorbeeld. We werken momenteel aan een groot project en dus worden twintig mappen voortdurend bijgewerkt. Iedereen die betrokken is, of ze in Amerika zitten of in Europa, kan altijd bij de benodigde bestanden om aan het project te werken. Als dat niet mogelijk was, konden wij de boel net zo goed opdoeken.”

Hun manier van werken betekent dat Business Models Inc wat van die traditionele ballast overboord kan gooien, die het gevolg zijn van zakelijke groei. Maaike: “We hebben geen enkele interne IT-functie omdat alles wat we hebben in de cloud staat. Vorig jaar werd mijn laptop gestolen, maar omdat alles in Dropbox stond, kon ik heel snel weer aan het werk.”

Het succes van hun methode van in de cloud werken, inspireert ook klanten om op zo’n manier de wereld te bezien. “We stimuleren bedrijven om eens te kijken naar ontwrichtende groeiplannen, om hun verbeelding te gebruiken en niet vast te blijven zitten in het schrijven van ondernemingsplannen die gedateerd zijn voordat de inkt droog is. Vooral kleine bedrijven zijn hier goed in omdat zij flexibel kunnen zijn. Als IT niet de kern van jouw bedrijf is, dan heb je ook geen IT–afdeling nodig om een server te runnen. Dat zou groei en kansen alleen maar beperken. Wendbaarheid is nodig om sneller te kunnen groeien en met de juiste middelen – en de juiste toepassing – kunnen kleine bedrijven op dit moment concurrentievoordeel verkrijgen op de meer gevestigde bedrijven.”

Om meer te lezen over waar Business Models Inc mee bezig is, klik hier.

 

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.