Dropbox Business Blog Nederland — De cloud: maakt universiteitsonderzoek sneller en consistenter

Je leest nu De cloud: maakt universiteitsonderzoek sneller en consistenter
Delen 
22. september 2017 — 2 minuten leestijd

De cloud: maakt universiteitsonderzoek sneller en consistenter

De laatste keer dat we Dropbox-klant dr. Tiago Branco spraken, vertelde de neurowetenschapper van het Sainsbury Wellcome Centre dat de cloud het onderzoek van hem en zijn team aanzienlijk versnelt. En snelheid is alles wanneer het jouw werk is om te begrijpen hoe het brein onbewuste beslissingen neemt en waarom.

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom je de dingen doet die je doet? Waarom je die supersnelle beslissingen nam en waarom je niet het andere pad koos? Elke beslissing die we nemen – goed en slecht – wordt in een fractie van een seconde gemaakt in dat grote orgaan bovenaan de nek: het brein.

Alhoewel het misschien ingewikkeld is om te begrijpen, hebben mensen als dr. Branco een toegewijd team dat vastbesloten is te ontdekken waarom onze hersenen ons juist die beslissingen laten nemen.

Zoals dr. Branco het verwoordde op het Dropbox Connect evenement in Londen: “Wij onderzoeken hoe het brein de voor jou beschikbare informatie en ervaringen uit het verleden gebruikt om te informeren en een beslissing te nemen.”

Voor Tiago en zijn team houdt de aard van het onderzoek en de snelheid waarmee de hersenen informatie interpreteren in dat zij altijd op zoek zijn naar de efficiëntste samenwerkingsmiddelen om onderzoeksresultaten vast te leggen. “Het klinkt nu prehistorisch, maar twee jaar geleden mailden wij elkaar Word-documenten waarin alle aangebrachte wijzigingen werden bijgehouden.” Dit vertraagde volgens hem het onderzoeksproject. Nu zegt hij: “We gebruiken Dropbox en Dropbox Paper; we hebben zo’n beetje alle bestaande oplossingen geprobeerd en deze zijn veruit de beste.”

Wil je meer weten over hoe en waarom dr. Branco de cloud gebruikt om snelheid, consistentie en samenwerking in zijn onderzoeksteam te verbeteren? Kijk dan de video hierboven. Lees hier meer over hoe dr. Branco en zijn team Dropbox Paper gebruiken in hun laboratoria.

Meer Educatie

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.