Dropbox Business Blog Nederland — De vele manieren waarop Dropbox wordt gebruikt... in één illustratie

Je leest nu De vele manieren waarop Dropbox wordt gebruikt... in één illustratie
Delen 
31. juli 2017 — 5 minuten leestijd

De vele manieren waarop Dropbox wordt gebruikt... in één illustratie

Sinds Dropbox het levenslicht zag, hebben we al grote sprongen gemaakt. Wat als service voor de opslag van en toegang tot je bestanden begon, is uitgegroeid tot een centrum voor delen, maken en samenwerken, zowel thuis als op het werk. Speciaal voor jullie, de Dropbox-gemeenschap, en omdat jullie de evolutie van Dropbox op zo veel manieren hebben helpen vormgeven, hebben we een illustratie gemaakt waarin je onze klanten in actie kunt zien. Hieronder zie je de verschillende manieren waarop Dropbox vandaag de dag wordt gebruikt.

Herinneringen vastleggen

Hier begon het allemaal mee. Al sinds het begin was en is Dropbox een geweldige plek om je herinneringen en projecten te bewaren, of dat nou foto's van je hond zijn, een maf familiefilmpje of een concept van die roman die je altijd al een keer af wilde schrijven.

Delen wat je belangrijk vindt

Herinneringen zijn net een beetje belangrijker als je ze met iemand kunt delen. Daarom zijn functies voor delen altijd een hoge prioriteit voor Dropbox geweest. Van het verzenden van grote video's via een handige koppeling tot het maken van teammappen die live worden bijgewerkt: we proberen het steeds eenvoudiger te maken om samen aan bestanden te werken.

We zagen ook hoe essentieel delen is geworden voor professionals, zoals docenten in de klas. Wanneer leraren opdrachten moeten verzamelen, kunnen ze één koppeling geven om het werk van al hun studenten bij elkaar te krijgen. Het is eenvoudig voor studenten, veilig voor docenten en het werkt met alle bestandsindelingen voor Mac en pc.

Een bedrijf runnen

Bedrijven zijn ook gebaat bij eenvoudig delen, maar vaak hebben zij behoefte aan meer controle, extra zichtbaarheid en meer beheerfuncties. Naarmate de Dropbox-gemeenschap groter werd, begonnen wij nieuwe tools voor ondernemers, IT-beheerders en later zelfs grote ondernemingen te ontwikkelen. En ondertussen verloren we de eenvoud van het oorspronkelijke product nooit uit het oog.

Vandaag de dag biedt Dropbox Business talloze functies en tools voor organisaties van welke omvang dan ook, inclusief een meer gedetailleerde controle over teams en bestanden, meer zichtbaarheid en opslagruimte die met je bedrijf kan meegroeien. Bekijk een volledig overzicht van de zakelijke functies op onze pagina met abonnementen.

Je bestanden veilig bewaren om

Weten dat je gegevens veilig zijn, is misschien nog wel belangrijker dan goede zakelijke tools. Bestanden in rust worden met 256-bits AES gecodeerd; alle gegevens die tussen onze apps en servers actief zijn, worden met SSL/TLS beveiligd.

Met Dropbox Business hebben we zelfs nog meer geavanceerde beveiligingsopties toegevoegd, zoals apparaten wissen op afstand, vervaldatums voor gedeelde koppelingen en meer afgestemde toestemmingen voor mappen en submappen. Wil je meer lezen over de manier waarop Dropbox bestanden, accounts en delen veilig houdt, ga dan naar onze pagina over beveiliging of voer een snelle beveiligingscontrole uit aan de hand van vijf vragen.

Nooit meer een goed idee kwijtraken

We hebben de afgelopen tien jaar ontdekt dat mensen vaak veel tijd besteden aan het ordenen van hun gegevens en daardoor minder tijd overhouden voor creatief denken of het uitwerken van ideeën. We hebben dus een prioriteit ingesteld bij Dropbox: wij nemen zo veel mogelijk regelwerk over.

Stel dat je aan een nieuw ontwerp werkt dat al 14 keer afzonderlijk is bijgewerkt. En net als je bijna dat uiteindelijke concept klaar hebt, kom je tot de ontdekking dat je in versie drie eigenlijk al het perfecte kleurenschema had. Maar ja, waar staat dat bestand nu? Met de versiegeschiedenis van Dropbox heb je toegang tot elke versie van het bestand tot maximaal 30 dagen terug (en met Dropbox Business zelfs nog langer terug). Je kunt zo veel wijzigingen aanbrengen als je wilt, in de wetenschap dat je altijd over een overzicht van je genomen stappen beschikt.

Maar wat doe je als een collega je een enorme gedeelde map met videobestanden stuurt, die de harde schijf van je laptop meteen helemaal inneemt? Daarvoor hebben we Slimme synchronisatie ontwikkeld. Hiermee kun je dit soort regelwerk gewoon overslaan. Met Slimme synchronisatie hoef je een bestand of map alleen maar te markeren voor 'alleen opslag online', rechtstreeks vanaf je bureaublad. Jij hebt je opslagruimte weer terug, terwijl het bestand nog steeds maar één klik verwijderd is. Het geeft je de ruimte die je nodig hebt om mooie dingen te maken, zonder dat je een wirwar aan bestanden hoeft op te schonen of te verwijderen.

Creatieve inspiratie

De gemeenschap van Dropbox bestaat uit een heel divers palet aan gebruikers. Iedereen heeft een bepaald soort creatieve omgeving nodig, een plek waar je ideeën kunt bewaren en ontwikkelen en die zo flexibel is dat elk type gebruiker ermee uit de voeten kan.

Dropbox Paper is ons antwoord op de vraag naar die plek. Paper lijkt op een gewoon document, maar dan zonder overbodige elementen en het enorme aanbod aan typische indelingsknoppen en menu's. Je schrijft tekst, voegt wat afbeeldingen of video's toe en drukt jezelf uit in emoji's. Het is een licht en persoonlijk programma dat begrijpt dat jouw gedachten, notities en ideeën uiteindelijk het belangrijkst zijn.

Samen dingen maken

Zodra je je ideeën op papier hebt staan, kun je die met anderen gaan delen. Paper is speciaal voor samenwerking ontworpen. Het is een plek waar je vrienden of collega's kunnen voortborduren op jouw ideeën, waar ze opmerkingen (of stickers!) in de marges kunnen schrijven en waar ze, uiteindelijk, jou helpen om je ideeën tot volledige bloei te laten komen.

Het was ons doel om samenwerking in Paper te laten lijken op samenwerking in real-life. Je kunt onderweg delen, documenten direct met elkaar verbinden en opmerkingen uitwisselen alsof je live met iemand in gesprek bent.

Uiteindelijk geven de samenwerkingsfuncties van Paper een goed voorbeeld van waar Dropbox op dit moment staat. Wij willen mensen helpen om het gedoe van herhaaldelijk werk uit handen te nemen, zodat zij kunnen ervaren hoe prettig samen ontdekken, delen en maken is. Het is precies dit soort werk waar wij enthousiast van worden en dat wij graag in de hele Dropbox-gemeenschap willen terugzien.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.