Dropbox Business Blog Nederland — Designit implementeert 750 Dropbox Enterprise-seats

Je leest nu Designit implementeert 750 Dropbox Enterprise-seats
Delen 
1. maart 2017 — 3 minuten leestijd

Designit implementeert 750 Dropbox Enterprise-seats

Voor het wereldwijde strategisch-designbedrijf Designit staat altijd wat mensen willen centraal. Sinds de oprichting in 1991 richt het bedrijf zich op het omzetten van wat mensen echt willen in producten, services en ervaringen die de manier waarop mensen wereldwijd leven, werken en zakendoen, verbeteren. Deze benadering waarbij de persoon centraal staat, geldt niet alleen voor hun eindgebruikers maar ook voor hun 480 medewerkers. Vandaag kondigen we met trots aan dat Designit Dropbox Enterprise in gebruik heeft genomen om de samenwerking tussen hun teams op 13 kantoren wereldwijd te centraliseren.

‘"Een sterk geloof in collectieve creativiteit ligt ten grondslag aan de oprichting van ons bedrijf: het draait niet om één hoofddesigner. Design is een teamproces bij uitstek, en de producten en services die we ontwerpen, ontstaan door echte samenwerking. Daarom past Dropbox zo goed bij onze werkwijze", zegt Mikal Hallstrup, Global CEO van Designit. "We begonnen 25 jaar geleden met het opbouwen van een samenwerkingscultuur. Onze medewerkers met elkaar verbinden door technologie en overstappen naar Dropbox passen binnen deze cultuur."

Met de implementatie wil Designit dagelijkse processen steeds verder vereenvoudigen. Met name naarmate het bedrijf internationaal steeds verder uitbreidt, in navolging van de acquisitie door Wipro Digital. Als onderdeel van een internationaal, beursgenoteerd bedrijf, moet Designit aan strenge veiligheidsvoorschriften voldoen. Daarom wilden ze graag investeren in een product dat beveiliging van Enterprise-niveau biedt. Designit heeft kantoren in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika, en verdere uitbreiding staat gepland om hun groeiende klantenkring te ondersteunen. Onder hun klanten vallen toonaangevende merken uit onder andere de financiële sector, telecommunicatie, gezondheidszorg en luchtvaartindustrie.

Met het oog op toekomstige groei, wil Designit content centraliseren om samenwerking gemakkelijker te maken, tijd te besparen en het IT-team meer controle te geven. "Voordat we ons IT-systeem concreet begonnen te centraliseren, ontdekten we dat Dropbox al een populair platform was onder onze medewerkers. Daarom was de stap zo vanzelfsprekend", vertelt Hallstrup. "Dropbox is de oplossing die het beste past bij onze behoeftes op het gebied van opslag, synchronisatie en samenwerking omdat het een snel schaalbare oplossing is. We hebben ook Office 365 in gebruik genomen als aanvulling op Dropbox, en deze producten werken samen beter."

Hallstrup merkte op dat bepaalde teams op een heel gestructureerde manier werken, terwijl anderen een meer dynamische en experimentele werkwijze hanteren. Hier bood de flexibiliteit van Dropbox uitkomst. "We hebben een strategische en verkennende benadering: we weten dat Dropbox veel meer is dan Enterprise File Sync & Share oplossing. We gebruiken bijvoorbeeld Paper en hebben de mogelijkheden ervan toegepast in verschillende teams op verschillende locaties", vertelt hij.

Voor Designit draait het allemaal om het doel 'processen radicaal te vereenvoudigen' en werknemers 'de vrijheid te geven om op hun manier te werken'. Volgens Hallstrup is Paper 'de essentie van bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid'.

Lees meer informatie over Dropbox Enterprise op onze website en probeer Paper vandaag nog uit met je team.

Author: Philip Lacor, Vice President of EMEA Sales, Dropbox

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.