Dropbox Business Blog Nederland — Dropbox en Adobe breiden samenwerking uit met voorvertoningen voor Adobe XD CC

Je leest nu Dropbox en Adobe breiden samenwerking uit met voorvertoningen voor Adobe XD CC
Delen 
24. januari 2018 — 2 minuten leestijd

Dropbox en Adobe breiden samenwerking uit met voorvertoningen voor Adobe XD CC

Dropbox breidt de samenwerking met Adobe uit met de introductie van een nieuwe Adobe Creative Cloud-integratie die je helpt in je creatieve workflow te blijven door het vinden van je nieuwste Adobe XD-document in Dropbox te vergemakkelijken. Gebruikers kunnen naast het bekijken van voorvertoningen van Adobe Photoshop- en Illustrator-bestanden die zijn opgeslagen in Dropbox nu een snelle voorvertoning zien van bestanden die zijn gemaakt in XD. XD is Adobe's nieuwste oplossing voor het ontwerpen, ontwikkelen van prototypen en delen van gebruikerservaringen. Deze voorvertoningen zijn zowel vanuit dropbox.com als onze mobiele apps te bekijken.
Met Adobe XD kunnen UX/UI-designers in de app zelf overschakelen van ontwerp naar prototype. Dat betekent dat gebruikers composities zonder onderbrekingen kunnen omzetten in interactieve prototypen. En met de Dropbox-integratie, kunnen je teamleden nu gemakkelijk de ontwerpen vinden die ze nodig hebben om projecten vooruit te helpen.
Met de nieuwe integratie kunnen gebruikers: 
  • Vanuit Dropbox XD-bestanden bekijken en delen met alle medewerkers in je team.
  • Ongeacht hun rol in je team, kunnen je collega’s een voorvertoning van het home artboard van het ontwerp in Dropbox via het web, Android en iOS bekijken.
  • Ontwerpsamenwerking stroomlijnen zonder de workflow te verstoren. Leden van je team kunnen opmerkingen en annotaties ook rechtstreeks in Dropbox toevoegen. Voor het verzamelen van opmerkingen en annotaties over de prototypen zelf, kunnen designers de gedeelde prototype-functies gebruiken in Adobe XD.
“Adobe XD is een innovatieve all-in-one tool voor UX-designers en we zijn verheugd de kracht van Dropbox, Adobe XD en Creative Cloud beschikbaar te stellen aan onze gezamenlijke gebruikers,” aldus Daniel Wagner, Hoofd Engineering, Dropbox Previews. Ons doel bestaat eruit creatieve energie te ontsluiten via een groeiend partnerecosysteem en om ontwerphulpmiddelen zoals Adobe XD te verbinden met mobiele, web- en desktopproducten van Dropbox.”
 
“Het is ons doel om het ontwerpproces efficiënter te maken met Adobe XD”, zegt Kate Eom, senior productmanager van Adobe XD. Daarom zijn we verheugd om Dropbox-native bestandsvoorvertoningen bij onze gebruikers te introduceren. Hierdoor kunnen designers en hun teamleden nu een voorvertoning van XD bekijken vanuit Dropbox zonder het bestand te openen.”
Bekijk het artikel in ons helpcentrum of lees meer over Adobe XD CC om erachter te komen welke bestandstypen bekeken kunnen worden in Dropbox

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.