Dropbox Business Blog Nederland — Dropbox en Autodesk ondersteunen teams bij ontwerpen en samenwerken

Je leest nu Dropbox en Autodesk ondersteunen teams bij ontwerpen en samenwerken
Delen 
18 december, 2017 — 3 minuten leestijd

Dropbox en Autodesk ondersteunen teams bij ontwerpen en samenwerken

Met meer dan 1,5 miljard .DWG-bestanden die door onze gebruikers zijn opgeslagen, heeft Dropbox een van de grootste samenwerkingsnetwerken van AutoCAD-ontwerpbestanden ter wereld. Voor de beste gebruikerservaring van het grote aantal mensen dat AutoCAD met Dropbox gebruikt, werken we met Autodesk samen om te bouwen aan een betere integratie en om nieuwe, innovatieve functies te bieden aan architectuur-, bouwkunde-, bouw- en productieprofessionals.

Nu beschikbaar: Dropbox-app voor AutoCAD-desktop
Vanaf vandaag kunnen professionals en teams projectbestanden die zijn opgeslagen in Dropbox openen en deze weer probleemloos opslaan in Dropbox, zonder de AutoCAD-desktopaplicatie te verlaten. We bouwen voort op onze DBX Platformaankondiging van september. De nieuwe integratie kan contentsilo's opsplitsen, brengt de meest recente bestanden direct naar je AutoCAD-workflows en helpt de leden van jouw team op elkaar af te stemmen zodat zij beter kunnen samenwerken.

Binnenkort: Native CAD-previews in Dropbox
Als onderdeel van onze voortdurende inspanning om te zorgen voor hoogwaardige native previews van bestanden in Dropbox, bieden we nu verdere ondersteuning voor AutoCAD. Dit hebben we bereikt door te beginnen bij de .DWG-bestanden en door het Autodesk Forge-ontwikkelingsplatform optimaal te benutten. Op deze manier kun je door projecten heen scrollen, om .DWG-bestanden direct in Dropbox te identificeren, te bekijken en opmerkingen toe te voegen. Teamleden en klanten kunnen gedeelde bestanden bekijken, zelfs zonder AutoCAD of Dropbox te hoeven installeren. In 2018 willen we CAD-previews aanbieden bij geselecteerde Dropbox-abonnementen.

“Door onze technologische samenwerking met Dropbox, benutten we Forge-webservices en leveren we een naadloze samenwerkingservaring aan onze gezamenlijke klanten. Deze integratie verwijdert frictie voor klanten die per taak toegang proberen te krijgen tot data en deze willen bekijken of verplaatsen.”—Amy Bunszel, SVP Design & Creation Products bij Autodesk.

Haal meer uit je AutoCAD-bestanden, waar je ook bent
Dankzij deze nieuwe samenwerking heb je op al je apparaten toegang tot je gehele .DWG-bibliotheek wanneer deze is opgeslagen in Dropbox. Je hoeft geen lokale bestanden meer te bewaren of je zorgen te maken over of je wel de nieuwste versie gebruikt. Je kunt onderweg het nieuwste ontwerp bekijken en toelichten, zonder dat je hoeft terug te rennen naar je computer. Bovendien kun je met de ondersteuning van .DWG-previews in Dropbox eenvoudig CAD-bestanten delen, en de ontvanger kan ze zonder beperkingen op alle apparaten bekijken.

“AutoCAD is een van de meestgebruikte applicaties door architectuur-, bouwkunde-, bouw- en productieprofessionals, en met meer dan 1,5 miljard .DWG-bestanden die zijn opgeslagen in Dropbox hebben we een van de grootste samenwerkingsnetwerken van AutoCAD-ontwerpbestanden ter wereld,” zei Billy Blau, hoofd van Business Development and Partnerships bij Dropbox. “Dropbox brengt teams bij elkaar door contentsamenwerking eenvoudig en efficiënt te maken. Onze technologische samenwerking met Autodesk is een spannende stap in het leveren van de innovatieve functies waar onze klanten om vragen.”

Om vandaag al te beginnen, download je de gratis Dropbox App voor AutoCAD-desktop in de Autodesk App Store. Blijf op de hoogte van onze verbeterde bestanden-previewervaring in 2018, en andere ontwikkelingen en innovatie van Dropbox en Autodesk.

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.