Dropbox Business Blog Nederland — Een klein Afrikaans bedrijf groeit met Dropbox Paper

Je leest nu Een klein Afrikaans bedrijf groeit met Dropbox Paper
Delen 
3. augustus 2017 — 4 minuten leestijd

Een klein Afrikaans bedrijf groeit met Dropbox Paper

Hoewel we vrijwel nooit allemaal samen zijn op één plek, willen we dat mensen zich onderdeel voelen van een team - Dropbox Paper helpt daarbij. Weldon Kennedy, mede-oprichter Enda Athletic

Hoe klinkt dit; een klein, sociaal bedrijf uit Afrika, geïnspireerd door zijn nationale, recordbrekende atleten, probeert de eerste volledig in Kenia geproduceerde hardloopschoenen te maken. En de echte motivatie daarachter? Het creëren van nieuwe banen en het bieden van een betere toekomst aan duizenden mensen in Kenia.

Toen we vorig jaar voor het eerst met Enda Athletic spraken, was de reactie op ons blog exceptioneel, met talloze weldoeners die ons lieten weten hoe geïnspireerd ze waren. En in de zes maanden daarna is het duidelijk dat het bedrijf zich ontwikkeld heeft, en snel ook. Sterker nog, het lijkt erop dat het bedrijf net zo snel groeit als de schoenen die de oprichters produceren.

Medeoprichter Weldon Kennedy gaat verder waar hij gebleven was: “Het gebeurt echt! Hoewel een aantal aspecten van de productiecyclus nog steeds technologie en expertise uit andere landen vereisen, beginnen we steeds meer hier in Kenia te doen. We hebben een paar test-assemblages gedaan en maken ons op voor het daadwerkelijk produceren van de schoenen in de komende weken. We zijn hard op weg! Op dit moment hebben we bijna tweeduizend voorbestellingen voor Enda-sneakers, inclusief een behoorlijk verkooppercentage via onze eigen website. Bovendien plaatsen ook grote retailers bestellingen.”

Toen we hem vorige week spraken, vertelde Weldon dat nu de productie van de sneakers gestart is, de volgende grote uitdaging is om ervoor te zorgen dat hun kleine bedrijfsmodel schaalbaar is. “Wanneer we een enorme toevloed aan bestellingen krijgen, is het belangrijk dat we klaar zijn om de productielijn uit te breiden. Een van mijn eerdere frustraties was hoe lang het duurde om van financiering tot schoen te komen. Ervoor zorgen dat we een topkwaliteit schoen maken - die volledig in Kenia wordt geproduceerd - is lastig. Maar we komen er, en dit productieproces hebben we zo ingericht dat het schaalbaar en repliceerbaar is. Met ons huidige productieproces kunnen we tienduizenden sneakers per jaar fabriceren.”

Maar wat is de rol van Dropbox? Volgens Weldon speelt Dropbox Paper nu een belangrijke rol om hen te helpen hun bedrijf wereldwijd op te bouwen: “Ons team werkt in China, Kenia, New Hampshire, New York en Massachusetts - Enda Towers is een niet-bestaand gebouw op dit moment - het is waar de mensen nodig zijn. We zijn zelden in dezelfde tijdzone, dus we zijn nooit bij elkaar om dingen op een whiteboard te schrijven, vandaar dat Dropbox Paper ons virtuele whiteboard is geworden. Het laat ons zien hoe de week eruit ziet en wie wat wanneer moet doen. We kunnen niet groeien of opschalen zonder dat.”

Weldon vervolgt: “Het afgelopen decennium heb ik verschillende apps en diensten gebruikt voor aantekeningen van vergaderingen, maar die worden enorm traag. We zijn overgestapt op Dropbox Paper op het moment dat we het uitprobeerden - omdat de gebruikerservaring geweldig is - het doet precies wat het moet doen.”

Weldon zegt dat bij bedrijven als Enda, samenwerking prachtige dingen doet ontstaan: “We werken met z’n zessen in Paper-documenten en hoewel we vrijwel nooit samen zijn op één plek, willen we dat onze mensen zich onderdeel voelen van een team. Dropbox Paper helpt daarbij.”

Het Enda Athletic-verhaal krijgt een vervolg als we ze de komende twaalf maanden blijven volgen om te zien hoeveel meer ze van het productieproces kunnen overbrengen naar Kenia. Als je in de tussentijd benieuwd bent hoe Dropbox Paper jou kan helpen je bedrijf op te schalen, kijk dan eens hier.

Om meer te lezen over Enda Athletic en om hun verhaal te volgen, klik hier.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.