Dropbox Business Blog Nederland — Een nieuwe kans voor vluchtelingen

Je leest nu Een nieuwe kans voor vluchtelingen
Delen 
14 november, 2017 — 3 minuten leestijd

Een nieuwe kans voor vluchtelingen

“In de eerste twee jaar van ons opleidingsprogramma zagen we onze productiesnelheid al stijgen. We zijn effectiever geworden en we kunnen zonder twijfel zeggen dat Dropbox een rol heeft gespeeld.” - Michael Maagaard, hoofd Human Resources en IT, midtVask.

De vluchtelingencrisis blijft schokgolven rond de wereld sturen. Volgens de VN Vluchtelingenorganisatie (UNCHR) waren eind 2015 een totaal van 65,3 miljoen mensen op de vlucht. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de organisatie dat de grens van 60 miljoen is overschreden.

Terwijl oorlog, achtervolging en natuurlijke rampen mensen op ongekende schaal van huis en haard verdrijven, zijn er tegelijkertijd fantastische organisaties over de hele wereld aan het werk om vluchtelingen te helpen. Organisaties zoals Breaking Barriers, die zinvol werk vindt voor vluchtelingen zodat zij hun leven weer kunnen gaan opbouwen. Of het International Refuge Assistance Project (IRAP) dat juridische hulp levert aan vluchtelingen die zich in een onbekende en vaak lastige omgeving proberen te vestigen.

Wij hadden het geluk om een ander geweldig bedrijf te spreken, dat vluchtelingen opleidt en hen helpt om fulltime zinvol werk te vinden. midtVask, de grootste ziekenhuiswasserette van Denemarken, biedt veiligheid voor vluchtelingen en een oprecht frisse start. Kijkend naar hun personeelsbestand van bijna tweehonderd mensen, zien we vluchtelingen en immigranten uit bijna veertig verschillende landen. Dit is dankzij een door de staat gesubsidieerd programma, waar mensen betaalde stages krijgen in verschillende sectoren, alsook Deense taallessen en praktijklessen op het werk. Dit alles moet leiden tot een normale, voltijdsbaan.

Sinds de start van het programma heeft het bedrijf belangrijke verbeteringen ondergaan op de werkplek en een toename in productie. Pernille Lundvang, CEO van midtVask, wordt vaak als volgt geciteerd: “Mensen zeggen dat ik een goed hart heb omdat ik vluchtelingen aanneem. Dan zeg ik: Ja, maar het is ook gewoon business.”

Dus hoe verbind, train en motiveer je mensen uit verschillende werelddelen? Met technologie. Hoofd HR en IT Michael Maagard introduceerde Dropbox Business om de administratieve diensten van de organisatie te ondersteunen en ook werknemers – iets waarvan Michael zegt dat dit het programma enorm heeft geholpen. “Stel je voor: het merendeel van onze werknemers bestaat uit ongeschoolde werknemers, met veertig verschillende nationaliteiten. Velen van hen hebben nooit de kans gekregen met een computer te werken. Dus als een deel van jouw werk bestaat uit het gebruik van digitale technologie, dan helpt een product als Dropbox om die uitdaging aan te gaan. Het is zo intuïtief, het maakt alles voor iedereen eenvoudiger.”

Hun indrukwekkende opleidingsprogramma ligt aan de kern van midtVasks ondersteunende processen naar zinvol werk voor vluchtelingen. Het bedrijf heeft een voormalig laboratorium omgebouwd tot volledig uitgeruste school, compleet met alles, van computers tot en met bezoekende docenten. Michael vertelde ons dat Dropbox Business een belangrijke creatieve en samenwerkingsbasis creëert voor het opleidingsprogramma.

Hij licht toe: “Dropbox is perfect voor studenten. Het scheelt iedere dag uren in het niet hoeven sturen van lange e-mails en het downloaden van bestanden. Onze studenten gebruiken voornamelijk de mobiele app voor het bekijken en delen van bestanden. Ik weet dat ons administratieve team er ook effectiever door geworden is. In de eerste twee jaar van ons opleidingsprogramma hebben we nu al een stijging gezien in onze productiesnelheid. We zijn effectiever geworden en Dropbox heeft zonder twijfel een rol gespeeld.”

Dropbox is vereerd betrokken te zijn bij zo’n uniek project. Om midtVasks’s programma in actie te zien, bekijk je de video van de VN Vluchtelingenorganisatie hier.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.