Dropbox Business Blog Nederland — Wie heeft er een kantoor nodig als je Dropbox Paper hebt?

Je leest nu Wie heeft er een kantoor nodig als je Dropbox Paper hebt?
Delen 
1 januari, 2018 — 5 minuten leestijd

Wie heeft er een kantoor nodig als je Dropbox Paper hebt?

Je hebt misschien nog nooit gehoord van Lullabot, maar de kans is groot dat je de namen kent uit hun beroemde klantenkring.

General Electric, NBC, Harvard University en de Grammy Awards hebben allemaal een beroep gedaan op Lullabot voor hun kennis op het gebied van webdesign en -ontwikkeling.

In tegenstelling tot hun klantenkring blijft Lullabot onder de radar. Ze hebben geen kantoor. Het bedrijf bestaat uit 55 werknemers uit alle hoeken van de Verenigde Staten die allemaal op afstand werken. Desondanks krijgen ze alle werkzaamheden voor elkaar. Nadat Lullabot de website van MSNBC volledig had vernieuwd, zei een hoofdredacteur van het mediabedrijf: "Mijn senior team heeft me verteld dat dit de meest bevredigende ervaring is uit hun hele loopbaan, en dat kan niet vaak worden gezegd."

Hoe bouwt dit kleine team op afstand sites boordevol multimedia zoals Syfy.com, geschikt voor alle platforms en apparaten?

“Het begint natuurlijk allemaal bij onze mensen,” zegt CEO en mede-oprichter Matt Westgate. “Wij zijn anders. Doordat we geen hoofdkantoor hebben, kunnen we het meest gepassioneerde, getalenteerde en bescheiden team samenstellen, ongeacht waar ze wonen. We proberen een voorbeeld te zijn van een gedistribueerd personeelsbestand, omdat we denken dat dit leidt tot betere prestaties.”

Hun virtuele kantoorruimte

Maar aan deze werkstijl zijn uitdagingen verbonden. Westgate zegt dat wanneer het niet mogelijk is door de gangen te lopen om een praatje te maken, ze communicatief nog sterker moeten zijn. Daarom vertrouwt Lullabot op Dropbox Paper.

“Lullabot draait letterlijk op Dropbox Paper. Het is voor ons meer dan alleen een hulpmiddel — het belichaamt onze bedrijfscultuur door belemmeringen voor samenwerking weg te nemen.” —Matt Westgate, CEO en mede-oprichter van Lullabot.

Paper fungeert als Lullabot’s virtuele kantoorruimte. “Geen enkel contentmanagementsysteem kan zich meten met Paper als het gaat om opmerkingen geven, zien wie er nog meer werkt aan een document en het delen van belangrijke informatie,” aldus Seth Brown, COO.

Het voegt ook plezier toe aan het werk. “We kunnen iteratief zijn — dit vet maken, dat onderstrepen, nuttige opmerkingen geven,” zegt Marissa Epstein, Sr. UX Designer. “We voegen ook grappige opmerkingen toe, lachen er hartelijk om en gaan weer aan de slag. Het is leuk.”

Het functieoverschrijdende creatieve proces

Natuurlijk draait ons werk niet alleen om grappige emoji's. Vaak starten projecten van Lullabot met een verzoek om een voorstel van de klant. Omdat dergelijke activiteiten zo op maat en complex zijn, zijn documenten uitgebreid en vereisen ze de input van vele betrokkenen. Het opstarten van projecten in Paper is standaard geworden bij Lullabot. "Doordat Paper automatisch een wiki aanmaakt en we taken kunnen toewijzen, wordt dit proces vele malen eenvoudiger gemaakt", zegt Brown.

Zodra deze puntjes op de ‘i’ staan, gaat het onderzoeksteam van gebruikers aan de slag om ervoor te zorgen dat Lullabot de doelen nastreeft van hun klant. Onderzoekers, designers en ontwikkelaars werken allemaal samen in Paper aan transcripties van gebruikersinterviews, InVision-bestanden, diagrammen voor webarchitectuur en code om richting te geven aan elk nieuw ontwerp en de implementatie ervan.

“De interface van Paper is een metafoor voor hoe we werken — het is plat en minimalistisch, en zorgt ervoor dat we ons richten op wat echt belangrijk is. Ik kan niet meer zonder.”—Maggie Griner, Sr. UX Designer

Lullabots, zoals werknemers liefkozend worden genoemd, zijn niet de enigen die gebruikmaken van Paper. “Een van mijn favoriete dingen aan Paper is het ontbreken van een vereiste autorisatie voor onze klanten”, zegt Jared Ponchot, Creative Director. “Je stuurt de uitnodigingslink, en terwijl je nieuwe dingen ontdekt naarmate je het vaker gebruikt, is de onmiddellijke reactie van klanten 'Wow, dit is super eenvoudig.' Het wordt veel beter ontvangen dan andere tools die we hebben geprobeerd.”

Concentreren op wat belangrijk is

Met alle talent en expertise van Lullabot bestaat het doel van Paper eruit hen in staat te stellen datgene te doen waar ze goed in zijn. Omdat Paper de centrale werkruimte is voor alles van InVision-bestanden tot GitHub-kwesties - en kan worden geïntegreerd met Slack - wordt het voor designers en ontwikkelaars gemakkelijker om hun werk gedaan te krijgen.

“Het maakt niet uit waar ik aan werk, met behulp van Paper blijven mijn hersenen gericht op de communicatie en mijn vingers op het toetsenbord, in plaats van heen en weer te schakelen,” zegt Chris Albrecht, Sr. Developer. “Het terugdringen van omschakelingen in de context is van onschatbare waarde.”

Terugdenkend aan een grootschalig project waarbij het team werkte met PDF’s, schat Griner in dat ze zonder Paper te maken hadden met 25% meer werk. Andere teamleden zeggen dat Paper hen wekelijks uren aan werk bespaart.

“We werken absoluut efficiënter,” zegt Ponchot. “Maar dit doet geen recht aan de impact —het verandert de manier waarop we over samenwerking denken. Paper is bijzonder geschikt om in eerste instantie te dienen als een plaknotitie - om de belangrijkste dingen uit te vergroten - en vervolgens als een formeel document. Het is de ultieme plek waar iedereen naartoe gaat.”

Ga voor meer informatie over hoe Dropbox Paper je team - ongeacht waar ze zich bevinden - nauwer kan laten samenwerken naar dropbox.com/paper.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.