Dropbox Business Blog Nederland — Geen toekomst zonder cloud

Je leest nu Geen toekomst zonder cloud
Delen 
9. augustus 2017 — 2 minuten leestijd

Geen toekomst zonder cloud

“Als je de mogelijkheden, de potentie of wat er gaande is in de cloud niet omarmt, tel je over twee tot drie jaar als bedrijf niet echt meer mee.” Bob Mols, Exec Vice President van Klantenservice bij KPN.

Recent onderzoek van Europa wijst uit dat 1 op de 5 organisaties in Europa in 2016 gebruikmaakte van cloud computing. Als je nog niet bij die 4,6 miljoen bedrijven hoort die de cloud gebruiken om workflows te versnellen en vereenvoudigen, is dit dan het moment om je toekomst veilig te stellen door de overstap naar de cloud te maken?

Het antwoord op die vraag zochten we samen met KPN op het Digital Dutch evenement dit jaar. Volgens Eelco Osinga, directeur New Business en Focus Sales, zijn de voordelen van de cloud niet voor alle bedrijven even helder – zeker voor organisaties die nog met rigide, verouderde legacysystemen werken. Dat verandert op het moment dat ze de cloud gaan gebruiken!

“Er is een aantal kwesties waar bedrijven zich niet bewust van zijn, maar op het moment dat je cloud tools begint te gebruiken, wordt je je pijnlijk bewust van die tekortkomingen”, zegt Eelco. “Je bent te traag, loopt niet voor op de concurrentie en je kunt niet van de data die je gebruikt op aan.”

IT wordt steeds meer door de gebruiker bepaalt, waarbij apparaten van buiten het bedrijf de werkvloer op komen en ook apps en technologie die dagelijks gebruikt worden vinden hun weg naar het bedrijf. De snelheid waarmee een organisatie zich kan aanpassen op het moment dat de wendbaarheid en flexibiliteit van de cloud benut worden, betekent eveneens dat compliance, datamanagement, juridische, security en privacy vereisten eenvoudiger te beheersen worden.

Bekijk de video om meer te horen van KPN en hoor van Philip Lacor, Vice President van EMEA Sales bij Dropbox, waarom bedrijven ‘marktaandeel verliezen en krimpen’ als ze de cloud niet omarmen.

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.