Dropbox Business Blog Nederland — Hoe de cloud journalistiek transformeert

Je leest nu Hoe de cloud journalistiek transformeert
Delen 
28. juli 2017 — 2 minuten leestijd

Hoe de cloud journalistiek transformeert

Mobiele journalistiek (mojo) is rap in opkomst als dé manier om verhalen te maken en nieuws te verslaan wanneer het gebeurt. Volgens het Reuters Instituut voor onderzoek naar de journalistiek, leest 50 procent van Nederlanders het nieuws op een mobiel apparaat en mondiaal gebruikt 51 procent van alle mensen naar eigen zeggen sociale media als bron van nieuws.

Met alle technische ontwikkelingen in mobiele apparaten, innovatieve toevoegingen zoals draadloze microfoons en de opkomst van oplossingen voor onderweg zoals de cloud, maakt mojo het mogelijk voor journalisten om het nieuws onmiddellijk te verslaan en te publiceren. Op alle platforms, vanaf elke locatie ter wereld.

De BBC, Wall Street Journal en The New York Times zijn maar een paar voorbeelden van vooraanstaande nieuwsorganisaties die mojo gebruiken om belangrijke verhalen te verslaan. Geen wonder dat het onderwerp zijn eigen jaarlijkse congres heeft: MoJoCon.

Glen Mulcahy, oprichter van RTE MoJoCon lichtte toe: “De enige manier om een doorbraak te creëren is wanneer we mensen samenbrengen die dit succesvol doen, hen laten delen hoe ze het doen en met welke apps en hardware.”

We spraken tijdens het congres ook met BBC-journalist Nick Garnett. Hij vertelde ons dat het idee achter mojo is om verhalen heel snel vast te leggen en te publiceren. Zonder adequate opslag werkt mojo echter niet. “We kunnen niet alles op onze apparaten opslaan, we moeten het idee van SD-kaarten echt gaan loslaten.”

Wil je meer weten over hoe de cloud functioneert als motor achter de revolutie van de mobiele journalistiek en van MoJoCon-deelnemers horen hoe technologie de kunst van het verhalen vertellen in de journalistiek transformeert? Bekijk dan de video.

Meer Media

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.