Dropbox Business Blog Nederland — Hoe Dropbox-klanten hun creatieve energie op gang houden

Je leest nu Hoe Dropbox-klanten hun creatieve energie op gang houden
Delen 
13. oktober 2017 — 7 minuten leestijd

Hoe Dropbox-klanten hun creatieve energie op gang houden

Productiviteit is goed, maar het is niet waarom we werken. Het is niet de reden dat we 's morgens uit bed komen. Het is niet de reden dat we iets spannends proberen of iets nieuws maken, iets waar we van houden, iets wat ons bijblijft. Wij geloven dat creatieve energie de vonk is die ons tot lang na de werkdag op gang houdt. Hoe meer energie je hebt voor het werk waar je van houdt, des te meer energie je terugkrijgt. Het is niet alleen krachtig, maar ook vernieuwbaar. En het zit in ons allemaal.

We willen creatieve probleemoplossers helpen die energie te gebruiken en op gang te houden, want wij worden geïnspireerd door diegenen die die extra stap zetten en een nieuwe weg voorwaarts vinden. Vandaag willen we een paar van de vele makers in onze enorm diverse, hoogst inspirerende community bedanken.

Voor hun inspirerende energie: World Bicycle Relief: NGO

Toen F.K. Day en Leah Bissbach Day zagen wat voor vernietigende inslag de tsunami in de Indische Oceaan had, voelden ze zich geroepen om te helpen. Maar ze wilden meer doen dan alleen geld sturen. Na de ontdekking dat fietsen tot de beste middelen behoorden om slachtoffers te mobiliseren, besloot F.K. zijn expertise als medeoprichter van de SRAM-corporatie te gebruiken om een groter verschil te maken. Hij en Leah richtten World Bicycle Relief op om de mensen die waren weggehaald van hun huizen, scholen en werkplekken weer op weg te helpen.

Na het weggeven van meer dan 20.000 fietsen aan de inwoners van Sri Lanka ontdekte WBR dat elke twee weken net zoveel mensen in Afrika sterven aan honger en voorkombare ziekten als er gestorven waren in de tsunami. “Van zo'n feit loop je niet weg”, zei F.K. Day. “Dus we besloten om in Afrika uit te breiden.” Met Dropbox om hun doorvoer van middelen op gang te houden heeft WBR inmiddels meer dan 350.000 fietsen weggegeven. Nu zet de organisatie fiets voor fiets haar missie om inwoners van ontwikkelingslanden te mobiliseren voort, door hun toegang te geven tot essentiële voorzieningen.

“Ik zie hier de creatieve energie van goede, gepassioneerde mensen die in harmonie samenwerken: dat is niet te stoppen.” - F.K. Day

Voor zijn nachtelijke energie: Steve Aoki: Muzikant, DJ, recordproducent

Steve Aoki, de tweemaal voor een Grammy genomineerde internationaal producer/DJ en entrepreneur van elektronische dancemuziek, en bovendien de oprichter van Dim Mak Records, staat bekend om zijn samenwerkingen met onder anderen Snoop Dogg, Migos en Louis Tomlinson (One Direction). Van zijn nieuwste album, Kolony - Steves eerste volledige overstap naar rapmuziek - is élk lied in samenwerking met een andere artiest. Met gemiddelde 250 tournees per jaar produceert Steve een groot deel van zijn muziek onderweg. Dit nieuwste album heeft hij zelfs in het geheel gemaakt toen hij op tournee was en bij elke fase van het productieproces heeft hij Dropbox gebruikt. “We zijn altijd in nieuwe landen en nieuwe steden”, legt hij uit. “We gebruiken Dropbox om altijd en overal te delen, waar ik ook ben. Al mijn sessies worden gehouden op Dropbox, omdat ik links van verschillende sessies op elk moment moet kunnen doorsturen.”

“Het maken van Kolony ging voor mij niet zozeer over wie ik ben of waar ik vandaan kom, maar over het vinden van die nieuwe weg met de artiest en nieuwe muziek maken, iets buitengewoons, iets nieuws.” - Steve Aoki

Voor zijn onvoorstelbare energie: Future Wife: Experimenteel ontwerper

Als kunstenaar wil Beau Burrows mensen helpen zich naar andere werelden te begeven. Met Dropbox voor de samenwerking en het uitvoeren van de techniek achter zijn installaties vindt hij interactieve experimentele installaties uit. Deze zijn tastbaar en escapistisch en je gaat volledig in ze op. Hij heeft samengewerkt met andere techniekgedreven kunstenaars zoals Dave en Gabe, en heeft installaties gemaakt voor iedereen van Skrillex tot Absolut.

Beau zegt dat hij zijn werk laat beïnvloeden door de natuur, zowel direct als onderbewust. “Net zoals het leven is geëvolueerd door interactieve processen van organismen, denk ik dat het voor mijn werk belangrijk is dat er overlap bestaat en het nooit klaar is, zodat een vorige versie van een werkstuk zomaar een nieuw werkstuk kan worden. Dat is een weerspiegeling van evolutie, maar het voelt ook gewoon als een natuurlijker manier om te werken.”

“Eigenlijk bevinden kinderen zich in een constante stroming. Ze vragen zich niet echt af waar ze zijn of wat ze doen. Ze doen gewoon datgene waar hun interesse ligt. Dat is het soort stroming dat ik wil bereiken. Uit zo'n gemoedstoestand komen de beste resultaten.” - Beau Burrows.

Voor haar nieuwsgierige energie: Adi Goodrich: Fotograaf/setontwerper

Voor ze bekend werd door haar samenwerkingen met Sagmeister & Walsh, Paper Magazine, Target en anderen, werkte deze setontwerper, creatief directeur en fotograaf met vele talenten als bouwer en ontwerper van etalages. Ze werkte van 5 uur 's ochtends tot 2 uur 's middags en haastte zich daarna naar de loft van een vriend in het centrum, waar ze tot 4 uur 's nachts sets bouwden voor korte films.

Waar haalt Adi de energie vandaan om 24 uur per dag creatief bezig te zijn? “Ik haal mijn inspiratie overal vandaan”, zegt ze. “Ik vind het moeilijk om te autorijden, omdat ik altijd weer de vorm van de bomen bewonder. Als ik over straat loop, word ik gewoon verliefd op het tegelpatroon van een muur. Vaak zijn mijn sets geïnspireerd door architectuur of scheuren in het wegdek of een bord dat ik ooit onderweg tegenkwam.”

“Volgens mij bereik je pure creatieve energie wanneer je niet langer altijd over het resultaat nadenkt, denk je ook niet? Dat is het moment dat je in de juiste stemming bent... wanneer je je niet bewust bent van wat je maakt en je geest zo snel werkt dat je niet eens doorhebt dat je iets maakt.” - Adi Goodrich

Voor hun inventieve energie: Canary: Thuisbeveiligingssystemen

Vroeger draaide thuisbeveiliging om muren: om je huis, om jezelf, om je familie. De gezamenlijke oprichters van Canary, Adam Sager, John Troutman en Karthik Lakshmi, wilden een aanpak ontwikkelen die meer ging om de juiste mensen binnenlaten dan de verkeerde buitenhouden. Ze ontwikkelden een platform dat videocamera's combineert met sensoren voor licht, temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en snelheidsmeters, en een ingebouwde sirene, luidspreker en microfoon. De technologie erachter is misschien heel ingewikkeld, maar het Canary-apparaat zelf is elegant in zijn eenvoud. Je sluit het simpelweg aan op het stopcontact en maakt verbinding met je telefoon, dan is je huis beveiligd. Volgens Canary is Dropbox de lijm geworden die ervoor zorgt dat het team niet alleen bestanden kan delen, maar ook tijdens de ontwerpfase prototypen en verschillende versies kan maken.

“De creativiteit komt wanneer je elkaar aanvult en zo elkaar stimuleert. Het is net als muziek, nietwaar? Het resultaat kan vervolgens worden gestructureerd, geoperationaliseerd en uitgevoerd, maar dat beginpunt vindt plaats wanneer verschillende perspectieven samenkomen en op elkaar bouwen.” - Karthik Lakshmi

Voor hun “Wat als”-energie: Novo Reality: Virtuele werkelijkheid

Toen de oprichter en CEO van Novo Reality, Justin Meltzer, voor het eerst een VR-headset opzette, deed die hem onmiddellijk denken aan een attractiepark. Ondergedompeld worden in een compleet andere wereld was voor hem als magie. Op dat moment wist hij dat hij deel wilde uitmaken van een nieuwe branche. Nu ontvangt Justin bezoekers in de Novo Reality-evenementruimte in Brooklyn en geeft hun de kans om verhaalvertelling op een geheel nieuwe manier te ervaren, dankzij technologieën die livemuziek, installatiekunst en geavanceerde virtuele werkelijkheid tot één geheel weven.

“Voor mij draait creatieve energie over openstaan voor nieuwe mogelijkheden. Het gaat allemaal om de vraag: wat als?” - Justin Meltzer

Creativiteit is geen mysterieuze superkracht die alleen voor “creatievelingen” beschikbaar is. Het is iets wat je dagelijks op elk idee kunt toepassen. Daarom zeggen wij bedankt tegen alle probleemoplossers, samenwerkers, projectleiders, onderhandelaars en jullie allen die jullie creatieve energie gebruiken en ons de inspiratie te geven hetzelfde te doen. Samen houden we het in stand.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.