Dropbox Business Blog Nederland — Hoe Slimme synchronisatie van Dropbox gegevensverzamelaars kan veranderen in opgravers van ideeën

Je leest nu Hoe Slimme synchronisatie van Dropbox gegevensverzamelaars kan veranderen in opgravers van ideeën
Delen 
8 januari, 2018 — 4 minuten leestijd

Hoe Slimme synchronisatie van Dropbox gegevensverzamelaars kan veranderen in opgravers van ideeën

We zijn allemaal verzamelaars van gegevens. Maar waarom verwijderen we niets? Wat drijft ons er toe om bestanden te bewaren die we al in jaren niet hebben geopend, zelfs als ze waardevolle ruimte op de harde schijf innemen? Voor fotografen, ontwerpers, geluidstechnici en iedereen die voor de kost materiaal creëert, zijn deze bestanden meer dan archieven. Het zijn de zaden van ideeën die tot een nieuw project kunnen opbloeien. Maar als deze zaden van inspiratie niet gevonden kunnen worden, kunnen ze niet uitgroeien tot iets nieuws. Hier kan Slimme synchronisatie van Dropbox het verschil maken. Het tovert je gearchiveerde gegevens om in een bibliotheek die je kunt doorzoeken om exact te vinden wat je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt. Zo kun je het toepassen om je eigen creatieve energie te gebruiken en op gang te houden.

Al je bestanden zien en je materiaal actief beheren
Materiaal is het levensbloed van je werk. Elk idee is waardevol en brengt je werk verder. Maar als je bang bent dat je niet voldoende ruimte hebt op je harde schijf om materiaal te blijven produceren, kan dit je ideeënstroom verstoren. Je moet zonder aarzeling kunnen werken en zonder onderbreking toegang kunnen krijgen. Daarom hebben we Slimme synchronisatie ontworpen. Hiermee kun je al je bestanden direct vanaf je desktop weergeven, ongeacht of ze in de cloud zijn opgeslagen of lokaal naar je apparaat zijn gesynchroniseerd. En dat maakt het makkelijker om al je materiaal actief te beheren.

Organiseren en archiveren is geen grote klus meer
Laten we eerlijk zijn. Archiveren is een saaie, moeilijke taak. Daarnaast is het niet de beste besteding van je tijd. Je kunt de tijd nemen om een georganiseerd systeem van mappen op te zetten, maar zelfs wanneer je dat doet, is het moeilijk om alles georganiseerd te houden als je elke dag nieuw materiaal toevoegt. Slimme synchronisatie ruimt je harde schijf op en organiseert alles automatisch door je de lokale kopie te laten verwijderen zonder de toegang te belemmeren. Het enige wat je hoeft te doen, is de bestanden en mappen te selecteren die je in de cloud wilt opslaan. Klik vervolgens met de rechtermuisknop, selecteer Slimme synchronisatie en kies 'alleen-online'. Je ziet de bestanden nog steeds op je desktop, maar ze nemen slechts een fractie van de ruimte in op je harde schijf. En wanneer je ze nodig hebt, kun je er gewoon op klikken.

Laat je inspireren door je outtakes
Of je nu een ontwerper, fotograaf, geluidstechnicus of projectmanager bent, alles wat je maakt heeft een periode van ontwikkeling nodig. En alles wat je hebt opgeslagen is een potentieel hulpmiddel voor je volgende project. Dus al je outtakes zijn eigenlijk een goudmijn van ideeën. De reden dat je die oude foto's en vroege demo's niet hebt weggegooid, is omdat je instinctief wist dat ze waarde hadden. Smart Sync maakt het eenvoudig om vroegere werken te doorzoeken naar inspiratie - zonder dat al het werk op je harde schijf hoeft te blijven staan.

Vermijd omwegen die je uit je creatieve werkstroom halen
Creatieve freelancers reizen vaak voor opdrachten. Maar rondreizen met stapels USB-sticks is lastig en omslachtig. Het verhoogt ook nog eens de kans op het verliezen van waardevol werk. Je moet in staat zijn om toegang te krijgen tot al je bestanden, ongeacht waar je werkt. Met Slimme synchronisatie kun je licht reizen en je ideeën onderweg laten stromen. Als je bijvoorbeeld in een vergadering zit en er een oud idee in je opkomt, dan kun je deze snel weer terugvinden, zelfs vanaf je telefoon.

Ga naar Slimme synchronisatie om te zien hoe Dropbox je kan bevrijden van je harde schijf en je gearchiveerde bestanden om kan zetten in een bibliotheek van inspiratie.

Meer Tips

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.