Dropbox Business Blog Nederland — Hoe technologie de bouwsector verstoort 

Je leest nu Hoe technologie de bouwsector verstoort 
Delen 
18. januari 2018 — 5 minuten leestijd

Hoe technologie de bouwsector verstoort 

Wist je dat de eerste wolkenkrabber in 1885 in Chicago werd gebouwd? Gezien het feit dat dit ongeveer 100 jaar was voordat het internet commercieel beschikbaar werd, is het opmerkelijk wat de bouwsector kon bereiken zonder toegang tot de hedendaagse technologie.

De bouwsector is altijd vernieuwend geweest, van de technische hoogstandjes van de vorige eeuw tot nieuwere bouwmethoden die gebruikmaken van geavanceerde bouwmodellering, 3D-geprinte bouwmaterialen en geprefabriceerde gevels. Helaas is de acceptatie van nieuwe technologieën door de bouwsector achtergebleven bij andere sectoren.

Volgens McKinsey is de bouwsector een van de ‘minst gedigitaliseerde industrieën ter wereld’. Ze schatten dat er een kans is om $ 1,6 biljoen toe te voegen aan de waarde van de sector, of ongeveer 2 procent van de wereldeconomie. Met zoveel geld dat op tafel ligt, is het een understatement om te zeggen dat er ruimte is voor verstoring in de bouwsector.

Een voortrekkersrol is weggelegd voor baanbrekende bouwbedrijven die niet bang zijn om dingen anders te doen. Built is een van de grootste en snelstgroeiende particuliere bouwgroepen in Australië en neemt alles aan van nieuwe gebouwen van $ 300 miljoen tot kleinschalige retailinrichtingen. We spraken met Wai-Lung Tang, hoofd IT bij Built, en April Shields, de senior marketing en bid designer, om erachter te komen hoe Dropbox Business zichzelf onderscheidt van concurrenten.

Naadloze integratie met bouw-apps

Er is een groeiend aantal innovatieve nieuwe hulpmiddelen op maat voor de bouwsector die de veiligheid verbeteren, toegang tot plannen en blauwdrukken onderweg mogelijk maken en teams helpen samen te werken. Hulpmiddelen zoals Fieldwire, Aconex, Autodesk en PlanGrid kunnen eenvoudig met Dropbox Business worden geïntegreerd om de werkprocessen ter plaatse te vereenvoudigen.

Met de Dropbox- en Fieldwire-integratie kan Built bijvoorbeeld constante en complete records van projectbestanden in Dropbox bijhouden met de tweezijdige synchronisatie-integratie van Fieldwire. Alle wijzigingen die ze aanbrengen in Fieldwire of Dropbox worden automatisch gesynchroniseerd met het andere platform. Dit betekent dat het Built-team in realtime toegang heeft tot de plannen ter plaatse. Vroeger was dit mogelijk met stapels papier of grote bestanden die beperkt waren tot desktopcomputers op een kantoor, zonder te weten of een document verouderd was. Met Dropbox heeft het team ter plaatse toegang tot het nieuwste bestand vanuit een primaire bron.

“Door ervoor te zorgen dat technologie gemakkelijk te implementeren is, hebben we een concurrentievoordeel. Wanneer een hulpmiddel intuïtief is en minimale training vereist, kunnen werknemers het gewoon gebruiken”, aldus Wai-Lum.

Het team heeft Dropbox ook kunnen gebruiken om eenvoudig verschillende tools met elkaar te verbinden. Dit betekent dat sitebeheerders de benodigde projectbestanden altijd en overal kunnen inzien.

“We hebben toegang tot veel gespecialiseerde toepassingen in de bouwsector en het is soms een uitdaging om die applicaties met elkaar te laten communiceren. We hebben Dropbox Business kunnen gebruiken als het verbindingselement tussen Fieldwire en Aconex”.

De lat hoog leggen voor elke aanbieding in de bouw

Het marketingteam van Built maakt gebruik van nieuwe technologie om het proces voor bieden in de bouw te stroomlijnen, een cruciaal aspect bij het winnen van nieuwe contracten. Met behulp van Dropbox kon Built het aantal inschrijvingen dat het team produceerde verdubbelen zonder een toename van het personeelsbestand. Met de Trello- en Dropbox-integratie verbetert het team de productiviteit van de workflow en het projectbeheer terwijl de neuzen van het internationale team in dezelfde richting wijzen.

“De mogelijkheid om de commentaarfunctie van Dropbox op PDF-documenten te gebruiken, betekent dat we een bestand in realtime kunnen markeren, ongeacht waar iemand zich bevindt”, zegt April. “Ik reis veel voor mijn werk, dus ik kan werken aan aanbestedingen op mijn mobiele telefoon, zelfs als ik ter plaatse of op de luchthaven ben. Als team hebben we de productiviteit verbeterd, omdat we in staat zijn om meerdere mensen op een meer natuurlijke, conversationele manier samen aan een bestand te laten werken.

Bovendien kan April met Dropbox de workflow van haar team eenvoudig in verschillende tijdzones beheren.

“Inzendingen hebben zeer specifieke deadlines, als je al maanden aan een aanbesteding werkt en je die deadline zelfs maar een minuut mist, doet het er niet toe", aldus April. “Dropbox geeft ons de zekerheid dat we op elk gewenst moment toegang tot die bestanden kunnen hebben.”

Wanneer het team in staat is om aanbestedingen sneller te beoordelen en te produceren, kunnen ze ook meer tijd besteden aan het produceren van kwaliteitstenders en het stroomlijnen van die creatieve energie.

“In plaats van 'werk af te krijgen' kunnen we consequent een offerte van een hogere kwaliteit verstrekken voor elke bieding.”

Gestroomlijnde samenwerking en transparantie tussen partners

Met Dropbox Business beschikken partners en klanten ter plaatse over informatie en is deze binnen handbereik. Dat helpt de kwaliteitscontrole te waarborgen. In realtime kunnen samenwerken, betekent ook meer transparantie en samenwerking tussen partijen.

“Soms ziet een aspect van een bouwproject er in een plan anders uit dan in de werkelijkheid. Met Dropbox kunnen we ter plaatse plannen maken en onze partners in staat stellen beslissingen te nemen over het aanpassen van een aspect van het bouwproject om de kwaliteit te behouden”, zegt Wai-Lum.

Door met Dropbox te werken, kunnen de partners van Built flexibeler zijn in hun besluitvorming en het integrale proces collaboratief en transparant maken.

Download voor meer informatie over hoe de bouwsector gebruikmaakt van Dropbox ons eBook, Build Smarter with Tech.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.