Dropbox Business Blog Nederland — Hoe technologie onze manier van werken blijft veranderen

Je leest nu Hoe technologie onze manier van werken blijft veranderen
Delen 
29 oktober, 2017 — 4 minuten leestijd

Hoe technologie onze manier van werken blijft veranderen

Tien jaar geleden deed mobiele technologie zijn intrede op de werkplek, met beloftes van een grenzeloos, papierloos kantoor en het einde van de 9 tot 5 werkdag. Dat is tegenwoordig zo’n beetje realiteit – of in ieder geval een potentiële realiteit – voor iedere organisatie.

Als je als bedrijf de mogelijkheden van technologie hebt omarmd is de kans groot dat je, om het beste talent aan het werk te kunnen zetten, je verschillende werknemers op diverse locaties hebt. En hoewel het voorheen lastig was om zo’n verspreid personeelsbestand te beheersen, hebben collaborationtools geholpen om workflows bij te houden.

Wat ik bedoel met collaborationtool is technologie die meerdere mensen tegelijkertijd toegang biedt tot hetzelfde document, op ieder moment van de dag of nacht, om moeiteloos gedachten, commentaar, links, foto’s, video’s en meer te verzamelen – dit is waardoor bedrijven effectief aan projecten kunnen werken, ongeacht waar hun personeel zich bevindt.

Voor mij, op kantoor in Tel Aviv, terwijl ik werk aan projecten met een team in San Francisco, Seattle en New York, is samenwerking met mijn team – soms met mensen die in nog nooit in levende lijve heb ontmoet – heel belangrijk. Hoe doen we dat?

We gebruiken Dropbox Paper om content in alle formaten, ideeën en brainstorms te delen met ons wereldwijde team. Op dit moment gebruik ik Paper zelfs om de laatste hand te leggen aan flexibele terugblikken als onderdeel van het ontwikkelproces in mijn eigen verspreide team.

Deze flexibele terugblikken worden idealiter face-to-face uitgevoerd met het team, vlak nadat een project is afgerond. Het doel is om iedereen samen te brengen en te bespreken wat er goed ging en wat er beter kon – maar in ons team hebben we te maken met geografisch verspreidde kantoren en verschillende tijdzones, dus creëerden we een ‘online vergaderdocument’. Het werd al snel duidelijk dat samenwerktools zoals Dropbox Paper inspireren tot een hele nieuwe werkaanpak – eentje waarbij je video’s ter inspiratie kunt delen, commentaar kunt geven op proefballonnetjes en @mensen in datzelfde document om acties in de gaten te houden.

Uiteindelijk beginnen en stoppen creativiteit, ideeën en inspiratie niet op ‘kantoor’. We raken gewend aan het idee waarbij we eenvoudig toegang tot ons werk hebben en mobiel kunnen werken. Dat betekent dat we niet langer gebonden zijn een tijdslijnen of verwachtingen.

Of het nou gaat om het updaten van een document op de luchthaven, je feedback geven op een project terwijl je staat te wachten bij een tankstation, of simpelweg een briljant idee opschrijven in het holst van de nacht, ‘werken’ is tegenwoordig veel meer vloeibaar dan vroeger.

Filmdirecteur Haz Dulull is het bewijs van wat bereikt kan worden met Dropbox Paper om zo een wijd verspreid team samen te brengen. “Ik ben geen groot fan van grote email threads en notities. Ik heb verschillende programma’s geprobeerd om bestanden te delen, maar documenten vervallen of links raken kwijt. Na jaren van zoeken en proberen van alternatieven, heb ik nu alles in Dropbox gezet in de hoop tijd te besparen, kosten te reduceren en efficiëntie te verbeteren.”

Haz creëerde uiteindelijk een virtueel mood board in Dropbox Paper zodat teamleden hun ideeën konden delen. Het eindresultaat is een film die binnenkort uitkomt, en die volledig in de cloud is gemaakt. “Op het moment dat we een idee hadden over de structuur van de film, maakte ik een aparte Paper-map voor iedere scene en nodigde alleen de teamleden uit voor wie die scene relevant was. Dat hielp bij het verbeteren van de efficiëntie en het besparen van tijd. We minimaliseerden subjectieve input op iedere scene waardoor we sneller besluiten konden nemen en het productieproces versnelde.”

Om te lezen hoe Haz een volledige flim produceerde met Dropbox Paper, klik hier.

Meer Tips

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.