Dropbox Business Blog Nederland — Howard Hughes Corp zorgt voor een veilige samenwerking met Dropbox en Okta

Je leest nu Howard Hughes Corp zorgt voor een veilige samenwerking met Dropbox en Okta
Delen 
11 december, 2017 — 2 minuten leestijd

Howard Hughes Corp zorgt voor een veilige samenwerking met Dropbox en Okta

Met meer dan 1.200 medewerkers en duizenden externe aannemers is Howard Hughes Corporation een van de grootste vastgoedbedrijven in de VS. Om de mobiliteit en samenwerking van werknemers te bevorderen, heeft het bedrijf ervoor gekozen om hun bedrijfsapplicaties naar de cloud te verhuizen, zonder hierbij toegevingen te doen op het vlak van gegevensbeveiliging en gebruikersadoptie.

Bij wijze van startschot heeft Howard Hughes Corporation Okta Cloud Connect geïmplementeerd om de verschillende bedrijfsapplicaties te beheren die in hun organisatie worden gebruikt, waaronder Office 365, Salesforce en Workday.

Een van de belangrijkste beweegredenen voor het bedrijf om over te stappen op de cloud was de gebruikersgerichte benadering van IT. Vibha Gore, senior IT-directeur van Howard Hughes Corporation, wist dat Dropbox de beste keuze was om als enige samenwerkingsoplossing te gebruiken voor interne en externe gebruikers. "We hadden een manier nodig om het onbeheerd gebruik van Dropbox te centraliseren en te beheren. Door de duidelijke documentatie en beschikbare SDK's, was het Dropbox-platform duidelijk de beste oplossing voor onze aangepaste workflows."

Sinds Howard Hughes voor Dropbox koos als samenwerkingstool, kunnen werknemers en aannemers via Vibha's integratie van Okta en Dropbox op veilige wijze grote bestanden verzenden en synchroniseren naar lokale drives, en delen met externe partners op mobiel en desktop.
"Dropbox is een logische tool voor onze organisatie omdat we via Okta toegang en rechten kunnen beheren. Deze integratie geeft ons niet alleen de controle over interne en externe samenwerking, maar vermindert ook aanzienlijk de last van het beheren van de tool," verklaart Vibha.

Bovendien gaf de integratie het Howard Hughes IT-team de volledige controle over medewerkers en externe samenwerkingsomgevingen. Ze kunnen Dropbox-gebruikersaccounts nu opschorten, deactiveren en opnieuw activeren, wat cruciaal is voor het controleren van documenten die buiten het bedrijf werden gedeeld. Ze kunnen ook de beveiligingsgroepen die in Okta zijn opgericht synchroniseren voor Dropbox-gebruikers, om ervoor te zorgen dat gebruikers consistente en gemakkelijke toegang hebben tot bestanden in Dropbox.

Door de implementatie van Dropbox heeft het team van Vibha de infrastructuurkosten gereduceerd en kan het zich voortaan richten op het automatiseren van bedrijfsprocessen en het rendement van de productiviteit om zakelijke waarde toe te voegen. "Door via Okta een gecontroleerde toegang tot Dropbox te bieden, kunnen we onze medewerkers en externe medewerkers een digitale transformatie bieden. We hebben ook toegang tot gegevenspunten van al onze locaties, zodat we de meest weloverwogen beslissingen kunnen maken voor onze organisatie," legt ze uit.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.