Dropbox Business Blog Nederland — Ideeën krijgen vleugels met Dropbox Paper

Je leest nu Ideeën krijgen vleugels met Dropbox Paper
Delen 
4. augustus 2017 — 3 minuten leestijd

Ideeën krijgen vleugels met Dropbox Paper

Het verhaal van Dropbox en digital communicatiebureau Castor & Pollux klinkt als een jeugdliefde. Dropbox is opgericht in 2007, Castor & Pollux in 2010. Vanaf dag één – zonder klanten, omzet of geld, maar met een enorme hoeveelheid passie – gebruikte het creatieve bureau in Parijs Dropbox om te groeien.

We spraken Castor & Pollux al begin 2016, maar wilden weten hoe het nu was met het 42-koppige bureau en hoe het werken met Dropbox hun bedrijf gestroomlijnd houdt en de verschillende teams op dezelfde lijn.

Castor & Pollux is niet alleen heel erg blij met hun eigen innovatie en groei, maar ook met die van Dropbox: “Iedere keer dat jullie iets nieuws lanceren, proberen wij het uit,” zegt Stéphane Clousier, medeoprichter van Castor & Pollux.

Dus toen Dropbox recent Dropbox Paper introduceerde, moest Castor & Pollux het wel proberen en dat deden ze terwijl het nog in bèta was. De voordelen waren direct duidelijk. “Het is zo eenvoudig te gebruiken. We hebben andere samenwerkingstools geprobeerd, maar nooit iets anders gevonden dat ons met zoveel verschillende soorten content liet werken - zoals video, spreadsheets, koppelingen en foto’s en dat allemaal in één document,” aldus Stéphane.

Nu steeds meer bedrijven papierloos worden, vond Castor & Pollux in Dropbox Paper de oplossing om ook voor henzelf die ambitie waar te maken. Stéphane zegt: “Het kantoor was vroeger nogal rommelig, maar de papierstapels zijn eindelijk verleden tijd. We kunnen opruimen en het oude papier archiveren. Met minder en betere werkstromen tot gevolg.”

Als digital bureau begrijpt Castor & Pollux heel goed de competitieve en snelle aard van de sector waarin zij werken. Dus toen Dropbox Paper eenmaal uit bèta was, integreerde Castor & Pollux het direct in hun interne en externe werkprocessen. “Bij aanvang van ieder project gebruiken we Dropbox Paper. We moeten aan het begin een team samenstellen van copywriters, artdirectors, projectmanagers, motiondesigners en ervoor zorgen dat ze allemaal probleemloos kunnen samenwerken. Dropbox Papier is een effectieve manier om dit te doen, omdat ieder teamlid het volledige projectoverzicht heeft, wanneer ze maar willen en op welk apparaat ze maar willen,” legt Julien uit.

Dit geldt ook voor het freelance talent dat Castor & Pollux inhuurt. Stéphane vervolgt: “We hebben externe mensen met specifieke vaardigheden en het voordeel van Dropbox is dat we relevante mappen direct kunnen delen met externe partijen, zonder dat we bestanden hoeven te kopiëren.”

Het team bij Castor & Pollux ervoer zulke positieve resultaten in het gebruik van Dropbox Paper om de workflow efficiënter te maken, dat zij vaak hun klanten aansporen het ook te gebruiken: “Wanneer wij onze klanten vertellen dat we Dropbox Paper gebruiken, is het voor hen vaak een nieuw concept. Maar zodra ze het gaan gebruiken, ontdekken zij ook dat het een van de weinige tools is waarmee je alle soorten content kunnen delen vanaf één locatie,” verklaart Stéphane. “Alle betrokkenen zijn efficiënter wanneer ze Dropbox Paper gebruiken, omdat we minder hoeven te vergaderen en meer tijd hebben om ons te concentreren op het project zelf!”

Stéphane zegt dat hun loyaliteit aan Dropbox stamt uit het feit dat ze samen opgegroeid zijn. “Na zeven vruchtbare jaren van samenwerking kan ik me voor Castor & Pollux nauwelijks een toekomst voorstellen zonder Dropbox. Julian en ik vergelijken de twee bedrijven vaak omdat we samen volwassen zijn geworden. Daarom is de toekomst van Castor & Pollux voor mij een toekomst samen met Dropbox. We zijn onafscheidelijk.”

 

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.