Dropbox Business Blog Nederland — Mkb investeert in wendbaarheid om hun bedrijf sneller te laten groeien

Je leest nu Mkb investeert in wendbaarheid om hun bedrijf sneller te laten groeien
Delen 
13. februari 2017 — 3 minuten leestijd

Mkb investeert in wendbaarheid om hun bedrijf sneller te laten groeien

Hoewel bedrijfsgroei het voornaamste doel is van de meeste ondernemingen, brengt het vele uitdagingen met zich mee. Voor een mkb-bedrijf betekent groei meestal dat ze kapitaal moeten vrijmaken om te investeren in nieuwe bronnen; of dat nu nieuwe technologie, uitbreiding van het personeel of een grotere bedrijfsruimte is.

Dus de belangrijkste vraag voor die ondernemers is: hoe investeer je in de juiste technologie die je klaarstoomt voor de toekomst, ongeacht hoe, waar en hoeveel je bedrijf groeit?

Markus Waitl heeft zich daar de afgelopen tijd over gebogen. Als lid van het ontwikkelteam bij Absolventa – een vacaturesite die afgestudeerden helpt bij het vinden van hun eerste baan en het opbouwen van hun carrière – moest Markus een gebrekkige interne serverinfrastructuur onderhouden.

“Eigenlijk waren we te groot geworden voor onze interne infrastructuur”, zegt hij. “Harde schijven hielden ermee op en met iedere crash verloren we belangrijke gegevens. We hebben een tijdje heel veel tijd gestoken in het onderhoud en beheer om de boel maar aan de gang te houden, maar achteraf bezien was dat een hele risicovolle oplossing. Wat we eigenlijk nodig hadden was een betrouwbare en vertrouwde oplossing die onze data veilig zou bewaren.”

Het bedrijf wendde zich tot Dropbox Business omdat het gros van de medewerkers al gewend waren aan de interface. Vele van hen gebruikten Dropbox met hun persoonlijke account – soms voor werk gerelateerde projecten – al enige tijd.

Markus: “De overgang van het interne systeem naar Dropbox Business was naadloos en we beschikten direct over de extra opslag die zo broodnodig was. Bovendien is het een geruststellend idee dat, in tegenstelling tot onze oude server, meer opslag eenvoudig gerealiseerd kan worden met slechts een muisklik, vanaf iedere plek met een internetaansluiting. Dat biedt meer flexibiliteit en zorgt ervoor dat niet ieder werkuur op kantoor doorgebracht hoeft te worden. Daarnaast hebben we toegevoegde waarde gevonden in Dropbox Paper waarmee we kennis delen en projecten monitoren, zowel intern als extern met klanten en partners.”

Tijdsbesparing is een ander groot voordeel. Taken zoals onderhoud van file servers, het maken van back-ups en het terughalen van verloren bestanden is iets van het verleden, zegt Markus. “Die verantwoordelijkheid is uitgesmeerd over alle werknemers; zij kunnen hun data in Dropbox Business opslaan en zelf eenvoudig bestanden terughalen, zonder hulp van de IT-afdeling. Dat betekent niet alleen dat we de noodzaak voor IT-ondersteuning op locatie is verminderd, maar dat de risicomanagementfactor in zijn geheel is verdwenen, omdat we alles terug kunnen traceren – en dat is een stevig uitgangspunt voor toekomstige groei.”

Over groei gesproken, Markus vertelt dat de tijd die hij nu bespaart in de ontwikkeling van het bedrijf steekt. Wat belangrijk is voor innovatie, vooruitgang en jawel, groei.

“Mijn advies aan andere bedrijven is dat als je op zoek bent naar een betrouwbare, zakelijke oplossing voor het delen van bestanden die kan helpen bij de groei van je bedrijf en tegelijkertijd de samenwerking tussen medewerkers verhoogd, dan is Dropbox Business de partner waar je altijd al naar zocht.”

Meer Educatie

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.