Dropbox Business Blog Nederland — Nieuwe CSA STAR-, ISO 27017- en ISO 22301- certificeringen 

Je leest nu Nieuwe CSA STAR-, ISO 27017- en ISO 22301- certificeringen 
Delen 
30. november 2016 — 3 minuten leestijd

Nieuwe CSA STAR-, ISO 27017- en ISO 22301- certificeringen 

We hechten veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie met onze klanten wereldwijd. Daarom helpen we graag om Dropbox een onderdeel te maken van hun compliance-strategieën. In het steeds veranderende compliance-landschap willen we ervoor zorgen dat we altijd voorop lopen, ook als er nieuwe standaarden en certificeringen geïntroduceerd worden. Daarom kondigen we vandaag met trots drie nieuwe certificeringen aan: CSA STAR Level 2, ISO 27017 en ISO 22301, en hebben we onze bestaande compliance-maatregelen geüpdatet.

Cloud Security wordt gestandaardiseerd met de CSA STAR-certificering
Voortbouwend op ons Level 1 Self-Assessment, onderschrijft de CSA STAR Level 2-certificering onze beveiligingscontroles en -processen. “Dropbox bewijst steeds een pioniers te zijn op het gebied van compliance-standaarden,” zegt Jim Reavis, medeoprichter en CEO van de Cloud Security Alliance (CSA). “Door middel van uitgebreide, onafhankelijke audits en certificering, van zowel aanvaarde als nieuwe compliance-standaarden, laten ze een indrukwekkende toewijding aan de veiligheid van hun klanten zien. We zijn trots dat Dropbox tot de kleine groep van bedrijven behoort, die de Security, Trust & Assurance Registry (STAR) Level 2-certificering heeft behaald.” Bekijk hier onze CSA STAR Level 2-certificering.

Gedeelde security verantwoordelijkheid en transparantie verbeterd met ISO 27017
Nu bedrijven gegevens niet langer opslaan op hun eigen fysieke infrastructuur, wordt het bepalen van de rollen voor de bescherming van de gegevens steeds belangrijker. ISO 27017 is een nieuwe internationale standaard voor cloud security, en is gericht op het transparant maken van de gedeelde verantwoordelijkheid van providers en klanten bij het beschermen van die gegevens. Net zoals onze ISO 27018-certificering voor cloud privacy en de bescherming van gegevens, werd ook onze ISO 27017-certificering uitgereikt door EY CertifyPoint (Nederland). Bekijk hier onze ISO 27017-certificering.

Met ISO 22301 wordt bedrijfscontinuïteit een prioriteit
Vertrouwen is meer dan enkel security. Diensten als de onze spelen een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsvoering van onze klanten. Dus is het zeer belangrijk dat deze altijd beschikbaar zijn. Onze nieuwe ISO 22301-certificering, die ook wordt toegekend door EY CertifyPoint (Nederland), bewijst onze inzet voor beschikbaarheid en bedrijfscontinuïteit. IS0 22301 bewijst dat we over een systeem voor beheer van onze bedrijfscontinuïteit (BCMS - Business Continuity Management System) beschikken. Het BCMS omvat de processen die nodig zijn om in het geval van een ramp te kunnen blijven werken. Bekijk hier onze ISO 22301-certificering.

Uitbouwen van bestaande compliance
Onze Soc 2- en Soc 3-rapporten (Service Organization Controls 2 en 3), uitgereikt door de onafhankelijke auditors EY LLP (US), zijn uitgebreid zodat ze ook de Privacy Trust Services Principle and Criteria omvatten. We zijn ook verheugd te kunnen meedelen dat onze bestaande compliance-certificeringen en -rapporten nu ook Dropbox Enterprise en Education implementaties behandelen. Dit omvat onze ISO 27001, 27017, 27018, en 22301-certificeringen; SOC 1, 2, en 3 audits; CSA STAR Level 2-certificering, en ondersteuning voor HIPAA/HITECH. Bekijk hier ons OSC3-rapport, en neem contact op met ons verkoopsteam.

Deze standaarden onderstrepen ons engagement om de gegevens van de klant te beschermen en optimaal beschikbaar en transparant te zijn op het vlak van gegevensopslag en -verwerking. Bovendien tonen ze aan dat we koploper zijn in de SaaS-industrie, aangezien we een van de eerste grote providers zijn die de CSA STAR en ISO 22301-certificeringen hebben behaald. We zijn trots dat we steeds nieuwe compliance-mijlpalen halen. Voor meer informatie over hoe Dropbox onderdeel kan uitmaken van de compliance-strategieën van uw bedrijf, kunt u onze Pagina over standaarden en regelgeving bezoeken of contact opnemen met sales@dropbox.com.

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.