Dropbox Business Blog Nederland — Samenwerking in het hoger onderwijs: Hoe delen bijdraagt aan onderzoek

Je leest nu Samenwerking in het hoger onderwijs: Hoe delen bijdraagt aan onderzoek
Delen 
10 januari, 2018 — 3 minuten leestijd

Samenwerking in het hoger onderwijs: Hoe delen bijdraagt aan onderzoek

Op universiteiten bestaat er nu een toenemende druk op de faculteit om onderzoek uit te voeren en te publiceren. En volgens een recent onderzoek kijken wervende commissies bij onderzoeksintensieve universiteiten naar publicatie als primaire factor bij de overweging van assistent-professorkandidaten. De hoogste prioriteit voor zowel de faculteit als het personeel is dat de onderzoeker alle kansen moet krijgen om te kunnen excelleren.

Maar zonder de juiste hulpmiddelen kan de samenwerking bij onderzoeksprojecten met partners bij andere instituten een uitdaging zijn. In deel vier van onze serie over samenwerking in het hoger onderwijs laten we zien hoe Dropbox Education het voor toonaangevende onderzoeksteams eenvoudiger maakt om makkelijk gegevens te delen met partners wereldwijd.

Naadloos delen binnen het onderzoekslandschap
In de afgelopen paar jaar hebben gebruikers op universiteiten Dropbox gebruikt om miljarden bestanden te delen in verschillende steden en met verschillende e-maildomeinen. Uit ons onderzoek blijkt dat bijna 40% van de bestanden wordt gedeeld met andere universiteiten. En de behoefte voor een naadloze connectie tussen universiteiten en onderzoeksinstituten neemt elk jaar toe. Daarom willen we innovators graag helpen om ideeën sneller uit te wisselen en hun ontdekkingen eerder aan de wereld bekend te maken.

Verbinden en samenwerken op een nationaal en globaal niveau
De uitbreiding van ons samenwerkingsnetwerk opent de deur naar meer onderzoeksmogelijkheden voor de faculteit, het personeel en de studenten. Dropbox Education verbindt onderzoekers die aan vergelijkbare projecten werken, maar zich in andere steden, provincies of landen bevinden. Dit maakt het voor instituten mogelijk om beter gebruik te maken van hun tijd en om waardevolle kennis te delen.

Kom erachter waarom meer dan 6000 universiteiten vertrouwen op Dropbox

Vereenvoudig schriftelijke subsidieaanvragen
Op schriftelijke subsidieaanvragen is het volgende gezegde van toepassing: Er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden. Maar als bijdragers niet eenvoudig toegang hebben tot de bestanden en mappen die ze nodig hebben, dan wordt het op tijd indienen van een volledige aanvraag een uitdaging. Dropbox Education maakt het voor aanvragers van subsidies en bijdragers eenvoudiger om toegang te krijgen tot de meest recente bestandsversies, om toegang bij te houden en om opmerkingen van beoordelaars te verzamelen.

Stroomlijn onderzoeksworkflows
Op welke manier gebruiken studenten, personeelsleden, faculteit en onderzoekers Dropbox om hun werk te vereenvoudigen? Het begint bij de verzameling van materialen. Je kunt lesnotities nemen en delen op Dropbox Paper, een samenwerkingsplatform waar je vroege ideeën kunt verzinnen en delen. Daarnaast kun je Dropbox-mappen maken om materiaal voor opdrachten te verzamelen en er een tijdsaanduiding bij te zetten, opdrachtgegevens te verzamelen in Excel of analyses uit te voeren in Matlab/STATA. Dropbox is ook uitermate geschikt voor het maken van financiële rapporten. Je kunt conceptversies maken, ze omzetten naar LaTeX en ze naar professoren sturen zodat die ze kunnen controleren, een cijfer geven en de uiteindelijke, aangepaste versie via een gedeelde map kunnen distribueren met onderzoekers.

“Met Dropbox wordt onze reikwijdte direct en zo breed als het internet. Een ASU-lesmateriaalspecialist die in Singapore werkt kan gedeeld lesmateriaal voor een academicus uploaden en verbinden met een onderwijzer die lesgeeft in Parijs, een beheerder in China en IT-ondersteuning in Tempe.”—Gordon Wishon, Chief Information Officer aan Arizona State University

Download ons gratis Unlocking Collaboration in Higher Education om meer te weten te komen over de manier waarop Dropbox Education kan bijdragen aan onderzoek en innovatie op je universiteit.

Meer Educatie

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.