Dropbox Business Blog Nederland — Een succesvol project van begin tot eind met Dropbox Professional

Je leest nu Een succesvol project van begin tot eind met Dropbox Professional
Delen 
28 december, 2017 — 5 minuten leestijd

Een succesvol project van begin tot eind met Dropbox Professional

Als je in het creatieve domein werkt, heb je waarschijnlijk twee soorten taken: creatief werk maken en andere werkzaamheden waar je het druk mee hebt. Tijdens het creatieve werk kun je jezelf tot uitdrukking brengen: experimenteren, je instinct volgen, in de juiste flow komen. En dan zijn er ook nog die andere taken waar je het druk mee hebt: de klant om feedback vragen, opvolgmails versturen, bestanden ordenen en alle feedback verwerken. Allemaal taken die stuk voor stuk langer duren dan het creatieve proces zelf.

Dat is een slechte balans, die alle creatieve energie uit jou wegslurpt. We hebben Dropbox Professional zo ontworpen dat die balans weer in jouw voordeel uitpakt. Bekijk hier een voorbeeld van hoe je met Professional je werk het beste tot zijn recht kan laten komen en het tegelijkertijd veel minder druk krijgt met die al die andere taken.

Stap 1: Deel je werk in stijl

Stel je voor, je bent een ontwerper die net een aantal hagelnieuwe reclames heeft gemaakt voor een merkencampagne. Je bent ontzettend benieuwd naar de reactie van je klant, maar hoe kun je je werk nou het beste delen? Je kunt alle negen conceptontwerpen als bijlage bij een e-mail voegen of een hoop links versturen naar wat mappen in de cloud. Maar hoe weet je nu zeker dat je klant alles in de juiste volgorde en context ziet?

Met Dropbox Showcase, een onderdeel van Dropbox Professional, kun je bestanden op een geheel nieuwe manier delen. In plaats van je werk te versturen via links en bijlagen, kun je met Showcase je werk presenteren op één merkpagina die professioneel is vormgegeven. Hierbij bepaal jij de indeling, kun je context toevoegen aan de hand van bijschriften en kun je je persoonlijke merk toevoegen. Showcase zorgt er bovendien voor dat jouw visie niet verloren gaat. Als een klant jouw presentatie doorstuurt naar een collega, krijgen zij ook alles te zien op de manier zoals jij het hebt bedoeld. Zij zien bijvoorbeeld niet alleen dat het jouw werk is, maar ook jouw opmerkingen en de gepersonaliseerde indeling.

Stap 2: Zie wat er gebeurt met je werk

Je hebt je ontwerpen aan de klant afgeleverd en wacht nu op zijn of haar feedback. En je weet zelf als geen ander dat je al snel het overzicht kunt verliezen tijdens dit onderdeel van het proces. Heeft je klant je bericht wel gekregen? Heeft hij of zij al naar je werk gekeken?

Showcase biedt gelukkig een volledig overzicht aan de hand waarvan je precies kunt bijhouden wat er met jouw presentatie gebeurt. Je kunt diverse soorten informatie in realtime bekijken, bijvoorbeeld wie jouw presentatie heeft bekeken, wanneer die voor het laatst is bekeken en zelfs welke bestanden zijn gedownload. Jij en je klanten kunnen ook opmerkingen toevoegen bij specifieke punten en zelfs een gesprek starten in Showcase. En als er uiteindelijk nog iets moet worden veranderd in je presentatie, wordt het bestand automatisch bijgewerkt. Je hoeft dan dus geen nieuwe link of e-mail te versturen.

En ook als je maar één bestand verstuurt zonder gebruik te maken van Showcase biedt Professional. Ook dan heb je dus hetzelfde inzicht bij alle bestanden en mappen die je deelt met Dropbox. Dankzij Professional kun je de stap 'Heb je het gezien' overslaan en meteen door naar de fase 'Wat vind je ervan?'.

Stap 3: Nooit meer bestanden opschonen

Zelfs nadat de klant de nieuwe ontwerpen heeft goedgekeurd, gaan de neventaken vaak gewoon nog door. Je blijft waarschijnlijk nog zitten met wat afbeeldingen en videobestanden en meerdere concepten die gezamenlijk enkele gigabytes groot zijn. Je harde schijf is bijna vol, maar welke bestanden kun je veilig verwijderen? Is het mogelijk om enkele concepten lokaal te bewaren terwijl je volgende project dat ook gigabytes gaat vreten er alweer aankomt?

Professional biedt Dropbox Smart Sync, een functie die is ontworpen om jou te helpen bij deze vragen. Met Smart Sync kun je met een klik op de rechtermuisknop projectbestanden alleen online opslaan. Je kunt de bestanden dan nog wel lokaal op je pc openen. Dus de volgende keer hoef je dus niet meer je bestanden op te schonen, maar kun je erop vertrouwen dat de ontwerpen van je laatste project slechts een klik van je verwijderd zijn.

We hebben deze functies ontwikkeld om jou te helpen bij die taken die je gedachteloos uitvoert, en geven jou letterlijk en figuurlijk de ruimte om het werk te doen dat er echt toe doet. Wij geloven namelijk dat creatieve professionals hun beste werk leveren wanneer ze langer in hun creatieve flow kunnen zitten. Lees meer over hoe Dropbox Professional jou kan helpen bij je volgende project.

Sociale activa

(elk maximaal 140 tekens*)
1. Dropbox Professional ondersteunt jou vanaf het begin tot het einde bij projecten
2. Delen, volgen en opslaan: succesvolle projecten van begin tot eind dankzij Dropbox Professional
3. Meer tijd vrij voor creatief werk met Dropbox Professional
4. Dropbox Professional neemt alle neventaken over

*Hoe korter, hoe beter! Updates van minder dan 40 tekens krijgen de meeste klikken/aandacht

Meer Tips

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.