Dropbox Business Blog Nederland — UNITiD combineert creativiteit, samenwerking en toezicht met Dropbox voor Business

Je leest nu UNITiD combineert creativiteit, samenwerking en toezicht met Dropbox voor Business
Delen 
14. maart 2017 — 4 minuten leestijd

UNITiD combineert creativiteit, samenwerking en toezicht met Dropbox voor Business

UNITiD, een Nederlands bureau voor interactief ontwerp, streeft naar foutloze ontwerpen en de best mogelijke gebruikerservaringen. Hoewel creativiteit en innovatie de kern vormen van UNITiD’s producten, vormt samenwerking het hart van de organisatie. Met teams die bestaan uit interactieve en grafisch ontwerpers, tekstschrijvers en technisch ontwikkelaars die zich op verschillende locaties bevinden, heeft het bedrijf een strakke aanpak op het gebied van projectmanagement nodig

Om het perspectief van de eindgebruiker zo goed mogelijk te kunnen doorgronden, raamwerken te ontwikkelen, grafische voorbeeldpagina’s te creëren, werkende prototypes te produceren en het uiteindelijke product te ontwikkelen, is samenwerking tussen team en klant cruciaal. Alleen met continue feedback gedurende het hele proces kan de organisatie het ontwerp, de kwaliteit en bruikbaarheid van de oplossing verfijnen en verhogen. Dropbox voor Business biedt UNITiD de mogelijkheden en functionaliteit dat het nodig heft.

We spraken UNITiD-oprichter Matthijs Collard over het vertrouwen dat hij in Dropbox voor Business heeft.

Waar liepen jullie tegenaan?
Het duurde niet lang voordat we als groeiend bedrijf door hadden hoe lastig het is om meerdere feedbackrondes te beheersen, zeker met een geografisch verspreid team. We realiseerden ons al gauw dat we een nieuwe oplossing nodig hadden. Op het moment dat we gingen groeien, groeiden ook de eisen aan onze bestandsopslag. We hebben ons georiënteerd op cloud gebaseerde oplossingen op bestanden te kunnen delen. Daarmee hebben teamleden direct toegang tot de meeste recente versies van bestanden, ongeacht waar ter wereld ze zich bevinden. Nadat we meerdere oplossingen hebben overwogen, kozen we ervoor om Dropbox te implementeren. Vooral vanwege het gebruiksgemak, betrouwbaarheid en eenvoud. En omdat we hoorden dat Dropbox een  oplossing beschikbaar had die specifiek ontwikkeld is voor bedrijven. Als er zo’n oplossing voorbij komt van een bedrijf dat we vertrouwen, gaan we ervoor.

Hoe verliep de overstap naar Dropbox voor Business?
Aangezien het team al bekend was met de mogelijkheden en functionaliteit van Dropbox, verliep de overstap snel en vlekkeloos. Het enthousiasmeren van onze medewerkers voor Dropbox kostte geen enkele tijd. En nieuwe medewerkers leren alles wat ze moeten weten in een sessie van 30 minuten waarin we onze bedrijfsfolderstructuur uiteenzetten en ze wat synchronisatietips meegeven. Dropbox doet niet alleen wonderen voor onze groeiende behoefte aan opslag, het biedt bovendien meer flexibiliteit voor de verschillende workflows van het team. Met de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het uitgestrekte ontwikkelplatform van Dropbox waarop meer dan 300.000 apps te vinden zijn, kunnen teamleden vrijwel ieder bestandstype openen en delen via hun Dropbox voor Business-account.

Dat klinkt goed, kun je daar een voorbeeld van geven?
Jazeker. Ons ontwerpteam vertrouwt op InVision – een aan Dropbox gekoppelde ontwerpapp – om werkende prototypes te maken van nieuwe ontwerpen. Iedere keer dat een bestand in InVision wordt gewijzigd, wordt het automatisch in Dropbox geüpdatet – daar is geen enkele extra upload voor nodig. Wanneer onze ontwerpers een prototype wijzigen in InVision, houdt Dropbox voor Business alle gerelateerde ontwerp-assets, schermen en bronbestanden gesynchroniseerd. Dat scheelt enorm veel tijd en het faalt nooit.

Wat is nog meer belangrijk voor jullie op het gebied van samenwerking?
Beveiliging is vrijwel net zo belangrijk voor ons groeiende team. Om te voorkomen dat niet-geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot gevoelige bestanden, gebruiken UNITiD-werknemers de tweetraps-verificatie functionaliteit van Dropbox en worden gedeelde links ijverig gecontroleerd via de beheerconsole. Ongeveer 90 procent van onze projecten vereist samenwerking met klanten en andere partijen. Dropbox voor Business maakt het eenvoudig om samen te werken met externe partners terwijl de data veilig is. Dropbox voor Business zorgt ervoor dat ons team zich minder hoeft te richten op het beheren van bestanden en zich kan toeleggen op het creëren van baanbrekende ontwerpen. Het beste aspect van Dropbox voor Business is dat je je niet druk hoeft te maken over waar iets staat. Het is er altijd. Het werkt gewoon.

Om te zien hoe Dropbox voor Business jouw team kan helpen om efficiënter en veiliger samen te werken, kun je het gratis uitproberen.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.