Dropbox Business Blog Nederland — Universiteit van Cambridge maakt gebruik van Dropbox Business om samenwerking aan te drijven

Je leest nu Universiteit van Cambridge maakt gebruik van Dropbox Business om samenwerking aan te drijven
Delen 
25 oktober, 2017 — 3 minuten leestijd

Universiteit van Cambridge maakt gebruik van Dropbox Business om samenwerking aan te drijven

De Universiteit van Cambridge, opgericht in 1209, is de oudste universiteit in de Engelstalige wereld en 's werelds vierde oudste universiteit. De afgelopen acht eeuwen zijn de geleerden van de universiteit pioniers geweest, met opmerkelijke alumni waaronder vooraanstaande wiskundigen, wetenschappers, filosofen en staatshoofden. De missie van de Universiteit van Cambridge is om bij te dragen aan de samenleving door onderwijs, leren en onderzoek op de hoogste internationale niveaus van uitmuntendheid na te streven.

Tijdens de evaluatie van de technologievereisten heeft de Universiteit een onderzoek uitgevoerd. Zo ontdekten ze meer dan 250 unieke gevallen van medewerkers en studenten die een EFSS- en samenwerkingstool nodig hadden, waardoor het een oplossing van hoge prioriteit werd die geïmplementeerd moest worden. 'We willen ervoor zorgen dat onze medewerkers en studenten de beste keuze uit technologieoplossingen binnen handbereik hebben. Het aanbieden van Dropbox heeft iedereen de mogelijkheid gegeven om effectiever met medewerkers, zowel hier als elders, samen te werken,' aldus Dr. Mark Ferrar, Chief Architect, University Information Systems, Universiteit van Cambridge.

Prof. Richard G. McMahon en zijn team bij het Institute of Astronomy hebben Dropbox aangenomen vanwege het gebruiksgemak en het delen van vaardigheden. Professor McMahon is op het moment op zoek naar quasars met behulp van telescopen van over de hele wereld. Hij zit vaak in verafgelegen gebieden, werkt vanuit verschillende tijdzones en werkt samen met zijn team van onderzoekers die zich op de campus van Cambridge bevinden. Het team maakt gebruik van een verscheidenheid aan besturingssystemen zoals Linux, MacOS en iOS, en de mogelijkheid om Smart Sync via al zijn apparaten te gebruiken heeft McMahon en zijn team in staat gesteld om onderzoeksdata te delen, te bewerken en samen aan te werken, waar ze ook zijn.

Dr. Jyoti Khadake, senior datawetenschapper bij het Department of Public Health and Primary Care, en haar BioResource team gebruiken Dropbox als platform om te communiceren en informatie uit te wisselen. Voorafgaand aan de overschakeling naar Dropbox verzonden de teamleden die aan biologische studies werkten datasets via SFTP, waarbij elke overdracht individuele aanmeldingen vereiste. Nu heeft het team een veilige locatie om gegevens snel te delen, waarbij elk bestand een eigen beveiliging heeft via een uniek wachtwoord, waardoor het delen van informatie veel sneller en veel veiliger is.

'We hebben onlangs Office 365 ingezet en Dropbox heeft het pakket perfect aangevuld. We bieden nu een selectie van tools om samenwerking voor alle medewerkers en studenten aan de universiteit te ondersteunen,' aldus Ferrar. 'De schaalbaarheid en het gebruiksgemak zijn cruciale factoren geweest in de beslissing om Dropbox voor iedereen aan de universiteit beschikbaar te maken. Wij willen onze medewerkers en studenten de beste selectie van samenwerkingstools bieden zodat ze zich kunnen concentreren op hun belangrijke werkzaamheden, en Dropbox past hier perfect bij.'

De Universiteit van Cambridge is slechts één van de meer dan 6000 onderwijsinstellingen wereldwijd die met behulp van Dropbox meer verbonden en samenwerkend zijn. Bezoek de website Dropbox Education voor meer informatie over hoe uw instelling de effectiviteit van onderzoek en de kwaliteit van leren kan verhogen.

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.