Dropbox Business Blog Nederland — Wat kunnen bedrijven nu dat ze 10 jaar geleden niet konden?

Je leest nu Wat kunnen bedrijven nu dat ze 10 jaar geleden niet konden?
Delen 
19. juni 2017 — 4 minuten leestijd

Wat kunnen bedrijven nu dat ze 10 jaar geleden niet konden?

Wie had er in 2007 gedacht dat we apparaten met internettoegang in onze zakken zouden hebben, die ons toegang geven tot alle mogelijke media die we willen; en hadden we ooit gedacht dat een zelfrijdende auto meer zou zijn dan een uitgemolken plot van een oude X-Files-aflevering?

De mate van verandering op de werkplek is exponentieel, wie had er ooit kunnen vermoeden dat in tien jaar tijd de manier waarop we werken, de wijze waarop we samenwerken met anderen, zo ontzettend veranderd zou zijn, zoveel makkelijker en sneller zou zijn geworden?

Twee mensen in San Francisco wel. Tien jaar geleden startten twee MIT (Massachusetts Institute of Technology)-studenten – gewapend met een briljant idee – een nieuwe start-up. Een start-up die ze Dropbox noemden.

Sindsdien hebben concurrentie- en markteisen aan zakelijke leiders gezorgd voor een stijging van technologie die productiviteit, samenwerking en zelfs innovatie op de werkplek verbetert. En nu zijn we op het punt dat flexibel werken, bestanden delen op afstand en online samenwerking een alledaagse voorziening is in allerlei soorten bedrijven in Europa.

We hebben gehoord hoe de cloud het voor productieteams mogelijk maakt om, financiële dienstverleners en start-ups de mogelijkheid biedt om geweldige werkplekken te creëren. Dingen die we tien jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden.

Deze bedrijven staan daarin niet alleen.

Met steeds meer mensen die Dropbox in hun bedrijf gebruiken, maken wij van onze tiende verjaardag gebruik om tien klanten de volgende vraag voor te leggen:

Wat kun je nu doen in je bedrijf dat tien jaar geleden niet mogelijk was?

Hun antwoorden waren geweldig:

“We hebben al onze zaken vanaf het begin op één centrale plek. Dat betekent dat als we groeien, ons hele team toegang heeft tot alles dat ze nodig hebben onderweg. Alles wordt geback-upt waardoor we ons minder zorgen hoeven maken en meer tijd kunnen spenderen aan het bouwen!”
Hugh Thomas, CEO, Ugly Drinks

“Ons werk draaide altijd al om informatie – we moeten veel informatie uit verschillende bronnen verwerken. Vroeger ging dat op zip disks en CD-ROMs (moeilijk voor te stellen nu), toen kwam ftp (traag en erg onbetrouwbaar) en langzaamaan veranderden het internet, mobiele apparaten en lichte bestandsdelingsoftware zoals Dropbox de wereld volledig.”
Matt Quinn, directeur, 401

“Tien jaar geleden begon ik eveneens mijn mkb-reis. Ik vroeg me altijd af hoe we in vredesnaam konden groeien zonder een duur kantoorgebouw en ik maakte me zorgen over Wifi-toegang en breedbandsnelheden. Nu is het werk zo anders – mijn team werkt door heel Groot-Brittannië en creëert een naadloze contentstroom video, live streaming, sociale media, interviews en feedback.”
Michele Ovens, directeur van Small Business Saturday

“Aangezien onze kantoren over drie verschillende continenten verspreid zijn, is een samenwerkingsplatform voor het delen van content essentieel voor het succes van ons bedrijf. Deze manier van werken is de afgelopen tien jaar verbeterd. Met Dropbox Business hebben we een veilig, online samenwerkingsplatform kunnen introduceren zonder bijkomende infrastructuurkosten, een extra waarde.”
Simon Ward, cto bij Prodigy Finance

“Tien jaar geleden werd ik omringd door papierwerk, een overstroomde inbox en hoopte ik maar dat de fax van het hotel naar behoren werkte als ik op vakantie was terwijl er een deadline boven mijn hoofd hing. Mijn huidige werk is gestructureerd en ik kan overal in de wereld werken, met niets meer dan mijn telefoon.”
Mandy Bagot, oprichter, Cloud Bookkeeping

“Voor ons is snelheid het belangrijkste dat we hebben. We zijn een klein team en we gebruiken technologie om groei te realiseren via chat apps voor teamcommunicatie, bestandsdeling en instant rapportages.”
John McManus, marketing manager UK, KIND

“De snelheid van informatie-uitwisseling is significant gestegen. Dat maakt het voor ons mogelijk om veel sneller te reageren op de behoeftes uit de markt en eisen van consumenten.”
Marco Vietor, mede-oprichter, Audibene

“Ik gebruik Dropbox nu acht jaar en kan niet meer zonder. Voor mij is de grootste revolutie van de afgelopen tien jaar het delen van bestanden.”
Oktay Tajahmady, manager, Aneo

“We kunnen vandaag de dag in verschillende formats denken – door het samenbrengen van video, audio en geschreven documenten kan een project zich organisch en creatief ontwikkelen. Het biedt ons de mogelijkheid om onze processen en doelen te delen met mensen die niet altijd aanwezig zijn op dat moment – het is revolutionair.”
Hope Dickson Leach, mede-oprichter, Raising Films

“We kunnen altijd, overal en op ieder apparaat werken en ervoor zorgen dat ons team altijd aan de meest recente versie van een document werkt. Dat geeft ons vrijheid in de wijze waarop we ons werk organiseren en vrijheid in denken. We kunnen samenwerken zonder daadwerkelijk samen te zijn, wat belangrijk is voor een team in een internationale organisatie.”
Eefje Jonker-van Dun, managing director, Business Models Inc

Wat voor bedrijf je ook hebt, waar je ook bent, de afgelopen tien jaar hebben je werkende leven op technologisch gebied drastisch veranderd.

 

Meer Dropbox Nieuws

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.