Dropbox Business Blog Nederland — Welke rol kan IT spelen bij het verbeteren van universitair onderzoek?

Je leest nu Welke rol kan IT spelen bij het verbeteren van universitair onderzoek?
Delen 
3. april 2017 — 2 minuten leestijd

Welke rol kan IT spelen bij het verbeteren van universitair onderzoek?

Inkomsten uit universitair onderzoek zijn, op het collegegeld na, de belangrijkste inkomstenbron voor Britse universiteiten. Of het nou afkomstig is van de centrale overheid, private bedrijven of de EU, volgens een recent rapport is onderzoek jaarlijks 7,9 miljard pond waard voor de universiteiten.

Het is tijd voor IT-leiders om cloudoplossingen zoals Dropbox meer te adviseren om grotere onderzoekssamenwerking te faciliteren, nu bijvoorbeeld instituten als Cranfield University en de University College Londen hebben laten weten dat hun investeringen in cloud tools de nauwkeurigheid van hun onderzoeksproces hebben versneld en verbeterd?

Christine Sexton, gepensioneerd IT-directeur bij de Sheffield University zou bevestigend antwoorden en volgens haar biedt de cloud niet alleen meer mogelijkheden voor internationale samenwerking op onderzoeksgebied, maar opent het de deur naar een heel nieuw netwerk voor universiteiten: onderzoek is van zichzelf een heel samenwerkend iets, het gaat niet alleen om samenwerking tussen onderzoekers binnen ons eigen instituut, maar om samenwerking tussen onderzoekers van meerdere instellingen.

We zochten Christine, David Telford – Directeur Informatiediensten aan de Edinburgh Napier University – en futurist Stefan Hyttfors op tijdens de UCISA (Universities and Colleges Information System Association) van dit jaar om wat meer te weten te komen. In onderstaande video bespreken ze het belang van onderzoek voor Britse universiteiten en hoe de cloud kan helpen bij het creëren van een gezamenlijke onderzoeksworkflow.

Meer Educatie

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.