Dropbox Business Blog Nederland — Zo maak je een film in Dropbox Paper

Je leest nu Zo maak je een film in Dropbox Paper
Delen 
21. november 2017 — 2 minuten leestijd

Zo maak je een film in Dropbox Paper

“Dit is de eerste keer dat we een volledige film via Dropbox Paper hebben geproduceerd. Het is een groot succes en iets dat we zeker vaker gaan doen”, aldus Hasraf ‘Haz’ Dulull, Producer/Director, VFX LTD.

De kunst van het maken van een film is een verhaal visueel te vertellen; communiceren met het publiek via sprekende beelden. Maar achter de schermen van een filmproductie is communicatie essentieel, zeker als het gaat om het omzetten van ideeën in producties.

Iemand die daar alles vanaf weet is Hasraf ‘Haz’ Dulull van VFX LTD. Tijdens het Sundance Film Festival in Londen dit jaar, vertelde de zogenaamde ‘filmmaker die altijd onderweg is’ dat succesvol teamwork voor hem valt of staat met effectieve communicatie. “Ik ben van mening dat mijn team zo ver gekomen is doordat we ons een familie voelen en we, ongeacht onze locatie, met elkaar kunnen communiceren om ideeën te delen. Het is belangrijk dat we allemaal op één lijn zitten en met elkaar kunnen praten.”

Maar hoe zorgt Haz dan voor die heldere communicatie binnen zijn team? Door zaken visueel te maken en in de cloud te werken: “Ik ben een groot fan van visuele communicatie, ik heb een hekel aan het schrijven van lange e-mails. Als ik met andere creatievelingen werk en online tools gebruik om samen te werken, kan ik screenshots maken, iets omcirkelen en aangeven dat iets niet goed is.”

Haz heeft de voorproductie-, productie- en naproductieprocessen voor zijn meest recente film, The Beyond, volledig via Dropbox Paper gedaan. Hij legt uit hoe belangrijk het is dat zijn team te allen tijde toegang heeft tot de meest actuele content: “Ongeacht waar je aan werkt, met Dropbox Paper krijgt iedereen op zijn of haar scherm dezelfde versie te zien. Dat is heel belangrijk als je met creatieve mensen aan contentcreatie werkt.”

Bekijk de video hierboven om van Haz te horen hoe hij en zijn team Dropbox Paper hebben gebruikt om ideeën te delen, samen te werken en The Beyond te maken. Of klik hier voor meer verhalen van anderen klanten over hoe zij technologie gebruiken om prachtige content te maken.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.