Dropbox Business Blog Nederland — Zo zet dj Steve Aoki zijn creativiteit in

Je leest nu Zo zet dj Steve Aoki zijn creativiteit in
Delen 
11 januari, 2018 — 2 minuten leestijd

Zo zet dj Steve Aoki zijn creativiteit in

Steve Aoki is tweemaal genomineerd voor een Grammy en is niet alleen een internationale producer/dj, maar ook ondernemer en de oprichter van Dim Mak Records. Aoki is een van de meest succesvolle producers van dansmuziek in Noord-Amerika, dus het is geen verassing dat er een grote vraag naar hem is. Hij heeft onlangs samengewerkt met artiesten zoals Lil Uzi Vert, Bok Nero, T-Pain, 2Chainz en Gucci Mane, om er maar een paar te noemen.

Tegenwoordig draait het in de wereld van muziekentertainment steeds meer om samenwerking, en Aoki brengt dan ook meer tijd door buiten de studio dan in de studio. De samenwerking met mensen met verschillende achtergronden op verschillende locaties is voor hem een belangrijke creatieve inspiratiebron. “Rondreizen heeft als voordeel dat ik me altijd in nieuwe omgevingen bevind en nieuwe prikkels krijg. Ik ontmoet verschillende producers en uiteindelijk maak ik daardoor andere muziek dan ik thuis had gemaakt.”

"Tegenwoordig hoef je niet meer dag en nacht in de studio te zitten. Ik zorg ervoor dat alles naar Dropbox wordt geüpload, zodat ik al mijn bestanden en sessies kan delen, ongeacht waar ik me bevind in de wereld."

Voor zijn nieuwste album, KOLONY vond Aoki inspiratie in de compleet nieuwe samenwerkingen met artiesten waarmee hij nog nooit eerder had gewerkt. “Bij het maken van Kolony ging het niet om mij of mijn achtergrond, maar om het inslaan van een nieuwe weg met de artiest.” Dit heeft geleid tot creatieve output die volgens hem niet mogelijk was geweest als hij alleen in een studio had gezeten: “Voor mij gaat het er bij nieuwe muziek maken om dat er iets uitzonderlijks en anders ontstaat. Als je dat wilt doen, moet de manier waarop je muziek maakt ook veranderen. Daar ligt de magie.”

Als pionier in digitale creatie en samenwerking gebruikt Aoki technologie zowel onscreen als offscreen om zijn visie tot leven te wekken: “Tegenwoordig hoef je niet meer dag en nacht in de studio te zitten,” legt hij uit. “Ik zorg ervoor dat alles naar Dropbox wordt geüpload, zodat ik al mijn bestanden en sessies kan delen, ongeacht waar ik me bevind in de wereld. Ik kan alles doen wat ik moet doen.”

Bekijk de video hieronder om meer te horen van dj Steve Aoki.

Meer Klantverhalen

Let op: soms bloggen we over nieuwe producten of eigenschappen voordat ze uitgebracht zijn,
ende timing en extra functionaliteit van deze eigenschappen kunnen afwijken van wat hier wordt gedeeld.
De beslissing om onze diensten af te nemen moet worden gemaakt op de producten
en kenmerken die op dat moment beschikbaar zijn.